Germenul demolator de spitale

Germenul demolator de spitale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Germenul depistat în secţia de Neurochirurgie a spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" Galaţi este numit şi germenul demolator de spitale, asta pentru că, în alte ţări, singura metodă de a scăpa de el a fost demolarea unităţilor medicale. Acest lucru a fost susţinut astăzi de către şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, care a mai precizat că o comisie înfiinţată la nivelul Direcţiei Judeţene de sănătate Publică Galaţi analizează situaţia creată după apariţia infecţiei nosocomiale şi decesul a doi dintre cei trei pacienţi la care a fost confirmată contaminarea cu acinetobacter.

"S-a înfiinţat deja o comisie care va verifica situaţia. În acelaşi timp, la Galaţi a ajuns deja reprezentantul Institutului Naţional de Sănătate Publică Iaşi, Angela Romaniuc, şi este aşteptat şi un reprezentant al Ministerului Sănătăţii", a declarat reprezentantul DJSP Galaţi, precizând că până la această oră au fost prelevate 30 de probe de la secţia de Neurochirurgie a spitalului gălăţean şi 38 de probe de la blocul operator.

Şeful DJSP Galaţi mai a explicat că germenele nu reprezintă un pericol pentru persoanele sănătoase, dar că infecţia este periculoasă pentru cei care au deja o stare de sănătate precară şi organismul slăbit, ei putând fi contaminaţi.

În legătură cu cele două persoane decedate la care a fost confirmată infecţia cu acinetobacter, Boldea a susţinut că este vorba despre cazuri depăşite din punct de vedere medical, despre pacienţi aflaţi deja în stare gravă.

În unitatea spitalicească de la Galaţi s-a impus încă de ieri limitarea accesului în spital, iar pentru secţia de Neurochirurgie, unde a fost depistată infecţia nosocomială s-au dispus realizarea dezinfecţiilor suplimentare, inclusiv în blocul operator.

Citit 1474 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.