În judeţ nu mai există posturi de Poliţie

În judeţ nu mai există posturi de Poliţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acum avem şapte secţii fiecare * Cu mai multe comune arondate

Nu mai există şef de post. Nu mai avem nici post de Poliţie. De la începutul lunii septembrie, gălăţenii de la ţară mai au un singur poliţist care îi întreabă de sănătate.

Acelaşi poliţist care preia sesizările cetăţenilor şi le transmite nou-înfiinţatelor secţii de Poliţie. Mai precis, şapte secţii având, la rândul lor, mai multe comune arondate. 

Cum se vor organiza poliţiştii care până acum aveau în grijă o singură comună? Pe ce criteriu au fost ei repartizaţi la un număr mai mare sau mai mic de comune? Aflăm răspunsurile în materialul care urmează.

Din septembrie – alt sistem

Dacă, teoretic, reorganizarea din cadrul Poliţiei nu a fost proiectată ca o reducere a numărului angajaţilor, asta nu înseamnă că poliţiştilor rămaşi în sistem nu li se schimbă – în cazul unora, în mare măsură – responsabilităţile.

De pildă, în comunele gălăţene nu mai există, de la începutul lunii septembrie, posturi de Poliţie, nici şefi de post. Avem în schimb şapte secţii, care au mai multe comune arondate.

„Începând cu data de 1 septembrie 2011 devine operaţională Secţia 1 Galaţi – având în componenţa ei şase comune. De pe 5 septembrie 2011 sunt operaţionale şi celelalte şase secţii de Poliţie nou-înfiinţate”, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Eficientizare

Comunele nu vor fi însă părăsite de către poliţişti, ne asigură reprezentantul IPJ-ului. „În fiecare comună, la fostul post de Poliţie, rămâne un poliţist care preia reclamaţiile cetăţenilor şi le transmite la secţii”, detaliază Cristina Tatulici.

Aşa cum se întâmplă deja în alte judeţe, cel mai probabil şi în Galaţi poliţiştii de la defunctele posturi îşi desfăşoară acum activitatea la sediul secţiei de care aparţineau comunele lor. De asemenea, oamenii legii patrulează prin localităţile arondate, fac cercetări la locul comiterii unor infracţiuni şi răspund apelurilor prin 112. Totul – pentru eficientizarea activităţii Poliţiei. Doar se presupune – nu? – că fostul sistem scârţâia şi trebuia schimbat.

În ceea ce priveşte activitatea sediilor de Poliţie din oraşele Tecuci, Târgu Bujor şi Bereşti - atâta timp cât ele nu sunt prinse în reorganizare - aceasta va continua ca şi până acum.

12 poliţişti rămaşi fără serviciu

Vă reamintim că reorganizarea presupunea la IPJ Galaţi că 20 de funcţii urmau – înaintea examenului din august - să fie radiate. Dintre acestea, cinci de ofiţer şi alte 15 de agenţi de poliţie. Au fost afectate mai multe subunităţi ale Poliţiei Judeţene - Poliţia Municipală, Poliţiile rurale, secţiile de Poliţie din Galaţi, Poliţia Tecuci.

În fapt, conform reprezentantului Poliţiei, opt dintre funcţiile restructurate erau deja eliberate (înaintea examenului) din diverse motive: angajaţii ieşiseră la pensie sau demisionaseră, părăsind sistemul. În concluzie, doar 12 persoane au fost afectate de restructurare.

La galop

Cât de eficientă se va dovedi noua strategie? În scurt timp ne vom da seama. Chiar dacă am fi tentaţi să răspundem rapid că o vizită „în goana calului” prin sat nu se compară cu activitatea unui post de Poliţie stabil, ai cărui angajaţi cunosc îndeaproape problemele comunităţii. Să nu zicem, însă, „Diiii, Poliţie!” până nu suntem siguri.

Citit 1582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.