Înghesuială și prețuri exagerate în Grădina Publică, în prima zi de sărbătoare (FOTO și VIDEO)

Înghesuială și prețuri exagerate în Grădina Publică, în prima zi de sărbătoare (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Momentul festiv al aprinderii luminițelor de sărbători a avut loc joi, 30 noiembrie 2023, la ora 18,04, în Grădina Publică, devenită neîncăpătoare pentru miile de gălăţeni care au ţinut să fi martori la startul evenimentelor programate în ultima lună a anului.

Circulaţia pe strada Domnească a fost practic blocată ore bune, din cauza maşinilor care "curgeau" în valuri spre Grădina Publică. Parcul s-a transformat anul acesta în Orășelul lui Moș Crăciun, găzduind și Târgul de Crăciun.

Pe strada Domnească, în zona Primăriei, ghirlandele s-au aprins înainte de ora 17,00. În schimb, de la intersecţia cu Basarabiei, strada Domnească a fost cufundată în întuneric încă o oră. Trecând cu băgare de seamă peste realitatea gropilor, denivelărilor și celorlalte capcane care atentează la picioarele oamenilor, ne-am îndreptat atenția spre luminile sărbătorești, care au făcut din Galați un oraș mai puțin gri și tern. Un oraș luminos și strălucitor... cel puțin în zonele în care iluminatul festiv funcționează.

În ciuda frigului, "Orășelul lui Moș Crăciun" a scos din case foarte mulți gălățeni, dornici să asiste la aprinderea luminițelor festive. Din cauza aglomeraţiei, cei care s-au aflat în Grădina Publică la momentul zero au plecat acasă cu coate primite în burtă. Unii dintre cei prezenți asemănau evenimentul din Galaţi cu celebrul Untold, desfăşurat însă pe un spațiu mult mai mic. "Parcă suntem la «Untold». Nu îmi place, pentru că e lume multă și toți se îmbrâncesc. Cineva tocmai m-a lovit cu cotul sau cu genunchiul în burtă", a bombănit o doamnă către soțul ei.

Și dacă la capitolul decorațiuni, putem spune că anul acesta a marcat un plus, nu același lucru îl putem afirma despre prețurile produselor care se vând la gheretele din "Orășel". Pentru o vafă, gălăţenii trebuie să plătească 30-40 de lei, o sticlă de apă plată costă 7 lei, iar un știulete de porumb sau o pungă de popcorn se vând cu 10 lei. Așadar, o trecere prin Grădina Publică în această perioadă este destul de scumpă, mai ales pentru o familie cu copii. De partea cealaltă, şi comercianții, care au plătit sume cuprinse între 2.500 și 3.000 de euro, după cum ne-a declarat unul dintre tarabagii, erau nemulțumiţi, mai ales din cauza închiderii curentului timp de zeci de minute, înainte de aprinderea festivă. "A fost un timp mort, am rămas fără clienți. Am plătit 3.000 de euro chirie pentru a putea să-mi pun rulota aici. Nu au respectat programul. Dacă știam, îmi aduceam un generator de curent", ne-a spus acesta.

Una dintre atracțiile serii a fost roata panoramică, pusă și ea în funcțiune odată cu aprinderea luminițelor. Pentru a te bucura însă de priveliștea de la înălțime, trebuia să aștepți la rând cel puțin două ore.

În Grădina Publică, programul artistic început în ziua de Sfântul Andrei va continua sâmbătă, 2 decembrie, astfel: ora 19,00 - Omul din Sarmisegetuza; ora 20,00 - Leonard Band; ora 21,00 - program DJ. Duminică, 3 decembrie, vor fi în spectacol: ora 18,00 - Şcoala de dans Tăbuș; ora 19,00 - Ansamblul Doinița Covurluiului; ora 20,00 - Nicolae Furdui Iancu; ora 21,00 - program DJ. Distracția şi evenimentele vor continua până în primele zile ale lunii ianuarie 2024.

În cadrul concertelor de pe Faleza Superioară, de la ora 19.00, vor urca pe scenă: artiști locali, Școala de Canto Master Studio, Ionuț Galani, Ro-Mania şi Raluka & Balcanik (sâmbătă, 2 decembrie), respectiv, Școala de Canto Master Studio, Diana Matei și Taraful Cleante, Nemuritorii şi Amna (duminică, 3 decembrie).

Invitându-vă să vă bucurați de luminițele festive montate pe principalele artere ale orașului, reamintim explicația oficialităților la întrebarea "De ce nu s-au montat decorațiuni și în cartiere?": "Nu există nicăieri în lume iluminat de sărbători peste tot. Luminile sunt concentrate într-o anumită zonă, tocmai pentru a crea atmosfera necesară".

Media

Video: Iulia Gavrilă
Citit 8809 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2023 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.