Pomenirea ctitorilor Catedralei Arhiepiscopale din Galați

Pomenirea ctitorilor Catedralei Arhiepiscopale din Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit, la sfârșitul săptămânii trecute, slujba Parastasului pentru ctitorii acestui sfânt lăcaş trecuţi în veşnicie. Între ctitorii Catedralei din Galaţi s-au numărat: Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Regina Maria, Patriarhul Nicodim Munteanu, Episcopul Pimen Georgescu şi Episcopul Nifon Niculescu.

"La slujbă au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, slujitorii Catedralei Arhiepiscopale, angajaţii mireni din administrația eparhială şi credincioşi gălăţeni. La final, ierarhul locului a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre lucrarea răului în existenţa noastră şi despre faptele măreţe săvârşite de înaintaşii vrednici şi jertfelnici", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Aşezarea pietrei de temelie pentru biserica reprezentativă a Eparhiei Dunării de Jos a fost pusă pe 27 aprilie 1906, sub păstorirea Episcopului Pimen Georgescu. Pe 12 octombrie 2000, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, împreună cu Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române, au sfinţit Sfânta Masă a Catedralei şi l-au consacrat ca ocrotitor, alături de Sfântul Ierarh Nicolae, pe Sfântul Apostol Andrei. Pe 17 octombrie 2006, sfântul lăcaş a fost resfinţit, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea unui secol de la aşezarea pietrei de temelie.

Citit 710 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2023 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.