Slujire creștinească pentru semenii aflați în suferință și boli

Slujire creștinească pentru semenii aflați în suferință și boli
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc marți, 16 ianuarie, întrunirea preoţilor capelani care activează în instituţiile sociale ale bisericii din județele Galați și Brăila. Tema întâlnirii a fost sporirea slujirii semenilor aflați în suferință și boli, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întrunirea preoților capelani s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala ”Episcop Chesarie Păunescu” din incinta Centrului eparhial.

”La eveniment, împreună cu clericii capelani, au participat membrii Permanenţei Consiliului eparhial, profesori universitari şi cadre medicale din municipiul Galaţi, precum şi studenţi din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, Secţia Asistenţă socială.

În deschiderea evenimentului, chiriarhul Dunării de Jos a ţinut o meditaţie teologică despre importanţa slujirii aproapelui nostru prin rugăciune, faptă bună şi îngrijirea cu dragoste şi disponibilitate. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte specifice activităţii desfăşurate de către preoţii din slujirea socială şi au fost făcute propuneri pentru activităţile desfăşurate în spitalele şi instituţiile sociale.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a propus ca în perioada următoare să se revitalizeze Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi, filiala Galaţi, prin cooptarea în cadrul acesteia a preoţilor şi preoteselor care sunt cadre medicale în judeţele Galaţi şi Brăila. La îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, activităţile de sprijinire a semenilor aflaţi în suferinţă şi în diverse boli vor continua cu atenţie sporită în Arhiepiscopia Dunării de Jos prin profesionalismul cadrelor medicale, implicarea preoţilor jertfelnici şi voluntariatul studenţilor teologi din cuprinsul eparhiei”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, ierarhul locului le-a mulţumit tuturor participanţilor pentru efortul depus în lucrarea misionară comună pe care aceştia o desfăşoară cu multă dăruire şi iubire milostivă.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor dedicate în acest an, în Patriarhia Română, pastorației şi îngrijirii bolnavilor şi comemorării tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 561 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.