Premii brăilene pentru matematică gălăţeană

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şapte elevi gălăţeni au obţinut premii la Concursul Interjudeţean de Matematică  „Petru Moroşan – Trident” care s-a desfăşurat la Brăila, la sfârşitul săptămânii trecute.

Dacă până acum eram obişnuiţi ca numai elevii de la CNVA să fie premiaţi la asemenea competiţii, de data aceasta s-au evidenţiat şi elevi de la Colegiul „C. Negri” (Pedagogic) şi de la Colegiul „Economic”.

Cristian Chirac, de la CNVA, a fost câştigătorul Marelui Premiu al concursului şi al premiului I la clasa a IX-a. Tot de la CNVA, au mai obţinut  câte un premiu al III-lea Andrei Vlad Vasile şi Ştefan Bărbuţă.

De la Pedagogic, Dorin Clisu s-a clasat pe primul loc, iar Ioana Bouroş a primit  premiul al II-lea. 

Două eleve de la Economic, care au concurat la secţiunea cu subiecte pentru clasele care nu sunt de matematică-informatică au adus Galaţiului încă două locuri pe podium: Mariana Iorga – locul I şi Laura Podaşcă - locul al III-lea.

Profesorul de matematică Romeo Zamfir, care i-a însoţit pe elevii gălăţeni la Brăila, ne-a declarat că a fost impresionat de implicarea oficialităţilor în desfăşurarea concursului:

„Fondurile pentru premiere au fost de la Primăria Brăila. În plus, primarul a fost prezent şi la premiere. La noi, când am organizat Concursul «Cristian Calude», nu a venit nicio oficialitate să ne onoreze cu prezenţa”.

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.