Vaccinarea – inamicul numărul I al gripei

Vaccinarea – inamicul numărul I al gripei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania de imunizare împotriva gripei, desfăşurată la nivel naţional de către Ministerul Sănătăţii, ar trebui să înceapă la Galaţi la începutul lui noiembrie, adică peste mai puţin de două săptămâni. Direcţia Judeţeană de Sănătate Galaţi a primit circa 70.000 de lei şi va cumpăra o primă tranşă de aproximativ 6.500 de doze de vaccin, cel mai probabil produs de Institutul Cantacuzino, la preţul recomandat de 11 lei (inclusiv TVA) per doză.

Ministerul Sănătăţii consideră că sunt deosebit de expuşi riscului de a contracta virusuri gripale persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi membrii personalului medical din spitale şi cabinete. Per total, necesarul de vaccin este de 50.000 de pe judeţul Galaţi.

Vaccin antigripal în farmacii

Gălăţenii care nu fac parte din categoriile de risc sau cei care vor să se imunizeze înainte de debutul campaniei din noiembrie, îşi pot cumpăra vaccinul din farmacii. Cel mai uşor de găsit este Varixigrip, vaccin de producţie franceză, care costă 32 de lei.

Igiena strictă ţine boala la distanţă

Specialiştii Ministerului Sănătăţii vă recomandă să respectaţi cu stricteţe regulile elementare de igienă, mai ales în perioadele cu risc crescut de îmbolnăvire. Spălaţi-vă, deci, cât mai des pe mâini cu apă şi săpun. Atunci când strănutaţi sau tuşiţi, folosiţi batistele de unică folosinţă şi evitaţi să rămâneţi timp îndelungat în preajma persoanelor care dau semne evidente de boală (tuse, strănut repetate etc.). Respectaţi regulile elementare de igienă în locuinţa proprie şi dezinfectaţi cât mai des zonele care prezintă un mare potenţial de a dezvolta şi găzdui bacterii (spre exemplu bucătăria şi baia). În cazul în care un membru al familie prezintă simptomele unei afecţiuni contagioase, cel mai indicat ar fi să meargă la medic.

 

Citit 2116 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2011 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.