Fizioterapie pe 2 lei pentru bunici

Fizioterapie pe 2 lei pentru bunici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

445 de pensionari, membri ai Casei de Ajutor Reciproc din Galaţi, şi-au tratat, în ultimul an, durerile la Centrul de Fizioterapie aparţinând instituţiei. Preţul este modic, iar serviciul este un mod de a-i proteja pe vârstnici. „Acest cabinet a fost înfiinţat cu hotărârea Adunării generale a CAR Pensionari, ce funcţionează din mai 2011, şi a venit dintr-o necesitate firescă”, ne-a spus Ion Hâncu, preşedintele CARP Galaţi. Iniţial, cabinetul trebuia să cuprindă fizioterapie, laserterapie, magnetoterapie şi ultrasunete, iar de o lună, conducerea casei a reuşit să înfiinţeze şi un cabinet de masaj. Întreaga investiţie costă 150.000 lei, cabinetele şi aparatura fiind la standarde moderne.

Centrul este deservit de un medic care vine de două ori pe săptămână, de o asistentă medicală şi, mai nou, de un maseur, toţi fiind plătiţi simbolic, din fondurile CARP Galaţi. „Aşa am considerat că putem ameliora puţin sărăcia pensionarilor, precum şi durerile lor fizice”, ne-a spus Ion Hâncu.

Pacienţi mulţumiţi

Ce condiţii trebuie să îndeplinească beneficiarii acestui serviciu? „Pacienţii noştri trebuie să fie membri ai CARP Galaţi cu contribuţia şi ratele achitate la zi. Fiind vorba de semeni de vârsta a treia, tratăm afecţiunile reumatice, cele ale aparatului locomotor şi fracturile”, ne-a spus dr. Aura Mădălina Borş, medic specialist recuperare medicină fizică şi balneologie.

În medie, doctorul vede între 10-15 pacienţi pe zi şi, în funcţie de diagnostic, le recomandă una-două-trei, maximum cinci proceduri. „Eu am o durere de genunchi mai veche şi m-am adresat acestui cabinet pentru a doua oară, fiindcă nu-mi permit tratamentul într-un cabinet particular. Fac cinci proceduri pe zi şi pentru toate achit zilnic 10 lei. Aparatura este performantă, cabinetul este foarte curat şi modern, în plus medicul şi asistenta lucrează pentru noi cu dragoste şi atenţie”, ne-a spus Cristina Lupoaie, 78 ani, pensionară din Galaţi.

Fără diferenţe

„Nu există nicio diferenţă între modul cum suntem trataţi într-un cabinet particular sau de stat şi acest cabinet al CARP Galaţi. Aici avem avantajul că pentru aceleaşi servicii plata este simbolică. E foarte bine că membrii din conducerea CAR-ului s-au gândit şi la durerile noastre. Cu pensia mea nu m-aş fi descurcat la un cabinet particular, unde am dat 300 de lei pentru zece şedinţe. Aici dau şase lei pe zi pentru trei proceduri şi este rezonabil”, ne-a spus Georgeta Zurba, 61 de ani, pensionară din Galaţi.

Citit 5890 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2012 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.