NINSORILE din Galaţi l-au prins pe şeful Ecosal cu utilajele în Paris

NINSORILE din Galaţi l-au prins pe şeful Ecosal cu utilajele în Paris
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, este plecat zilele acestea în Franţa, la o expoziţie de utilaje de deszăpezire şi salubrizare stradală. Şeful Serviciului de Salubrizare (care are în grijă şi deszăpezirea Galaţiului) a plecat de marţi, urmând să se întoarcă pe meleagurile gălăţene la sfârşitul săptămânii, vineri. Aceasta după ce, săptămâna trecută, a fost plecat în Turcia, în două oraşe, pentru un schimb de experienţă, în cadrul unui proiect care cuprinde Moldova, dar şi oraşe din Ucraina, Turcia şi România.

„Plecarea în Turcia era stabilită de la începutul proiectului. Este un proiect pe Bazinul Mării Negre, iar în proiect sunt prinse serviciile similare ale Ecosalului. Am văzut cum este realizată salubrizarea în Turcia. Trebuie spus că, în Istanbul, chiar dacă soluţiile tehnice sunt aceleaşi ca în Galaţi, acestea chiar sunt funcţionale. Groapa de gunoi se întinde pe 240 de hectare, dar este ca un parc. În ceea ce priveşte expoziţia de utilaje, culmea e că în cadrul expoziţiei sunt şi utilaje de deszăpezire, pe lângă cele de reciclare şi salubrizare. Am luat deja nişte contacte”, ne-a explicat directorul Ecosal.

Culmea este că vizitele din Turcia şi Franţa l-au ţinut ocupat pe şeful Ecosal taman când în România (şi la Galaţi) era cod galben de ninsoare. Fatalitate! Însă, potrivit lui Pucheanu, lucrurile s-ar fi desfăşurat la fel şi dacă el ar fi fost în Galaţi în timpul ninsorilor. Cu ar veni, nu i s-a simţit lipsa, ceea nu ştim dacă e de bine sau e de rău.

„Ca cetăţean nu pot să spun că acţiunea de deszăpezire a fost mulţumitoare, dar lumea trebuie să înţeleagă că în nicio ţară nu se intervine pe timpul ninsorii, ci după ce se linişteşte. De utilajele de salubrizare şi deszăpezire se ocupă tot timpul domnul Taşcă, om care a fost tot timpul prezent. Sâmbătă s-a intervenit mai greoi pe străzi, pentru că, din cinci sărăriţe, trei au avut probleme tehnice, dar s-a putut interveni mai târziu cu toate. Plus că noi avem o colaborare cu Primăria. Acţionăm sub comanda Primăriei. Dacă e, palma trebuie împărţită”, a mai spus şeful Ecosal.

Citeşte şi: ZĂPADA nu va mai împiedica ridicarea gunoiului. VEZI ce măsură a luat ECOSAL

Citit 2663 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Decembrie 2014 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.