Facilităţi pentru plătitorii de CAS: Salariaţii pot beneficia de bilete de tratament

 Facilităţi pentru plătitorii de CAS: Salariaţii pot beneficia de bilete de tratament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Obţinerea unui bilet de tratament într-o staţiune balneară este o facilitate de care beneficiază pensionarii, dar şi salariaţii. „Legiuitorul a prevăzut această facilitate pentru toţi plătitorii de asigurări de sănătate (CAS) şi, în consecinţă, atât angajaţii, cât şi pensionarii au dreptul la un bilet de tratament.

Salariaţii, fie că lucrează la stat sau în sistemul privat, pot solicita prin sindicatul societăţii la care lucrează un bilet de tratament, în limita locurilor repartizate de Casa de Pensii”, ne-a spus Ana Denis Aramă, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Condiţii de bază

Beneficiar al unui bilet de tratament poate să fie orice angajat care contribuie lunar cu 10,5 la sută la asigurări sociale (CAS) şi pentru care angajatorul achită lunar 20,8 la sută CAS. Solicitantul unui bilet de tratament trebuie să completeze o cerere pe care o înaintează biroului de specialitate al CJP Galaţi sau sindicatului (dacă el există şi are contract cu CJP Galaţi) din societatea comercială la care lucrează. Alături de cerere, solicitantul ataşează o adeverinţă de salariat, din care să reiasă salariul brut lunar. Plata biletului variază în funcţie de venitul lunar. Dacă solicitantul are un venit lunar de peste 2.117 lei, atunci achită integral biletul de tratament. Dacă venitul este mai mic de 2.117 lei, atunci va achita biletul în proporţie de 50 la sută. Până anul trecut, angajaţii aveau posibilitatea să solicite şi bilete de odihnă. Anul acesta, CNPP nu a mai repartizat bilete de odihnă pentru salariaţi. CJP Galaţi are sediul în strada Ştiinţei nr. 97.

Citit 9189 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.