Nemulţumirile domnului Mărăscu: „Se cârpeşte totul doar la vedere”

Nemulţumirile domnului Mărăscu: „Se cârpeşte totul doar la vedere”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Domnul Radu Mărăscu (subinginer, pensionar) locuieşte în cartierul Micro 13B de peste 35 de ani. Punctual la întâlnirea cu redactorii "Vieţii libere", dumnealui a venit cu o listă de probleme.

Facturi încărcate şi asfalt de-o seamă cu blocurile

„Dacă vă uitaţi la asfaltul trotuarelor dintre blocuri, acesta nu a mai fost refăcut de zeci de ani, aleile sunt pline de gropi - se cârpeşte totul doar la vedere, nu mai are grijă nimeni de interiorul cartierului. Probleme sunt şi cu administraţia, cu cei de la întreţinere, ar trebui să facă cineva de la Primărie verificări. Noi nu ne dăm seama întotdeauna când ni se încarcă nota de plată, cei care sunt cenzori probabil că merg mână în mână cu cei de la asociaţia de locatari, nu ştiu ce se întâmplă, dar mi se pare câteodată exagerat. De exemplu, pentru deratizare, pentru luna august, ne-a inclus în factură câte 8 lei de cameră, pe când atunci când am vorbit la început, se spusese că tariful este de 200 de lei pe scară, apartamentele fiind cu trei camere (cele mai multe) şi respectiv cu două. Cele două tarife nu se compară. Ca şef de scară, făcusem, anterior, separat, deratizare şi m-a surprins tariful final”.

Colectăm separat ca să descarce la grămadă?

Problemele de gospodărire sunt, în opinia cititorului nostru, cele mai grave: „S-a încercat, cu gunoaiele, colectarea separată, s-au schimbat containerele pe strada Feroviarilor, dar sunt mulţi oameni care aruncă pe jos, chiar când containerele sunt goale. Şi mai este o problemă: s-au adus containere specializate pentru sticlă, plastic, carton etc., şi chiar dacă noi facem aşa, am observat că cei care vin să le descarce le pun la grămadă în camion, deci strădania  noastră e inutilă. Nu s-au gândit de la cap la coadă cum să se facă acea colectare diferenţiată a deşeurilor. E păcat că s-a făcut o investiţie cu aceste containere pe culori şi care nu e gândită până la capăt, iar investiţia nu se justifică, în aceste condiţii. Normal ar fi fost să se vadă undeva produsele rezultate din reciclarea hârtiei, de exemplu, să fie cu alt preţ”.

Pentru pensionari va fi din ce în ce mai greu

L-am întrebat pe domnul Mărăscu ce şi-ar dori să citească în "Viaţa liberă": „Nu ar fi rău să dedicaţi mai multe articole problemelor pensionarilor. Pensiile nu se mai indexează, nu mai sunt bani pentru aşa ceva, ba chiar acestea vor fi din ce în ce mai  mici, prin 2030 este posibil să fie atât de mici încât să ju ajungă nici măcar la 10 la sută din venitul minim. Greşelile au fost în lanţ după 1989 privind acest fond de pensii: toată lumea a tăbărât pe el când era excedentar, pe atunci e-adevărat că erau şi mulţi salariaţi. E foarte dificil pentru un om cu o pensie mică să facă faţă tuturor cheltuielilor. Nu e deloc bine ce se întâmplă la noi în ţară”, conchide, realist, cititorul nostru.

Citit 1967 ori Ultima modificare Duminică, 25 Noiembrie 2012 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.