Parohia "Sf. Grigorie Teologul", oază de speranţă pentru cei necăjiţi

Parohia "Sf. Grigorie Teologul", oază de speranţă pentru cei necăjiţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţenii din Parohia Sfântul Grigorie Teologul îşi sărbătoresc astăzi hramul. Părintele paroh Lilian Manea păstoreşte 1.900 de familii, cu peste 5.500 de suflete din cartierul Micro 16. Din octombrie 2003, de la înfiinţarea parohiei, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului dr. Casian al Dunării de Jos, preotul şi creştinii, cu rugă şi fapta bună, au ridicat o capelă. Speră că într-o bună zi va fi gata  biserica mare.

Lăcaşul, în stadiu de şantier din 2006, este proiectul arhitectei Iuliana Gabor. În formă de cruce, clădirea are o lungime de 33 de metri; va avea 27 de metri la turla mare, o lăţime de 15 metri în zona absidelor şi 7 metri la naos. „Lucrările merg anevoie, pentru că vremurile sunt grele. Noi îi mulţumim lui Dumnezeu că am reuşit să ridicăm zidirea până la cornişă, la turla mare”, spune părintele Lilian.

Credincioşii din parohia patronată de Sfântul Grigorie nu s-au rezumat doar la rugăciune şi la zidirea noii biserici. Liturghia este prelungită mereu către cei necăjiţi şi abandonaţi.Cu sprijinul bunilor samarineni din parohie, al credincioşilor din consiliul şi comitetul parohial, periodic, din bănuţul văduvei şi al săracului este susţinută lucrarea social-filantropică. "Sprijinim 25 de bătrâni săraci sau bolnavi cu un cuvânt de mângâiere, cu mici daruri materiale pentru a le mai însenina a treia tinereţe”, spune părintele.

Parohia „Sfântul Grigorie Teologul” este întotdeauna o oază de speranţă  pentru cei 50 de copii şi tineri de la Centrul de Plasament „Ion Creangă” din vecinătatea bisericii. Când nu ajung ei la biserică, grija este a celor mari ca să le ducă speranţă, nădejde şi putere dătătoare de viaţă.

Citit 5883 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.