S-au înmulţit atacurile vulpilor în judeţul Galaţi

S-au înmulţit atacurile vulpilor în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă în tot anul 2012, la Direcţia de Sănătate Publică s-a înregistrat doar o singură persoană muşcată de vulpe, anul acesta, doar în primul trimetru, au existat şase cazuri. „Se pare că există o invazie a vulpilor în habitatul uman, dar deocamdată nu ştim cauzele”, spune directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.

În intervalul ianuarie - martie au fost 204 persoane care au fost muşcate de diferite animale. Cele mai multe cazuri - 173 - au fost provocate de câini. 23 au fost muşcături de pisică, una de şobolan şi una de dihor.

Şeful DSP susţine că nu s-au înregistrat creşteri semnificative faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2012, dintre cele 1.278 de muşcături, 1.066 au fost de câine, 170  de pisică, 17 de cal şi 14 de şobolan. „Cele mai rare, la care s-a semnalat doar câte un singur caz au fost cele de cocoş, măgar, şarpe, liliac, porc, hamster, şarpe, leu şi vulpe”, mai spune Valentin Boldea.

Acesta ne-a asigurat că pe stoc există în Galaţi 150 de doze de vaccin antirabic, suficiente pentru a acoperi necesarul eventualilor pacienţi muşcaţi din următoarea perioadă.

Citit 1371 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.