S-a reparat cobaltotronul de la Spitalul Judeţean

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de miercuri, cobaltotronul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi este din nou funcţional, ne-a informat directorul medical – adjunct al instituţiei, prof. univ. dr. Nicolae Bacalbaşa.

Mai multe detalii ne-a oferit d-na dr. Laura Rebegea Paraschiv, şeful secţiei de Radioterapie: „A sosit, din Canada, piesa de care era nevoie. S-au realizat măsurători dozimetrice, iar aparatul a fost verificat de Laboratorul Igiena Radiaţiilor. Firma care se ocupă de întreţinerea aparatului a eliberat avizul de funcţionare. De azi (ieri n.r.), au reînceput tratamentul 60 de pacienţi, iar 100 sunt pe lista de aşteptare”.

Sutele de pacienţi care ar fi fost nevoiţi să întrerupă tratamentul radioterapic (puţini fiind cei care şi-ar fi permis să stea 4-5 săptămâni la Bucureşti sau Constanţa, oraşe în care se poate face cobaltoterapie) respiră acum uşuraţi.

Pentru bolnavii cu afecţiuni în stadii incipiente, repararea operativă a cobaltotronului de la Galaţi reprezintă o şansă în plus de vindecare.

Citit 735 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.