Zeci de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe

Zeci de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

28 de persoane înţepate de căpuşe au venit la Unităţile de Primire Urgenţe ale spitalelor gălăţene în ultimele două luni. După tratamentul chirurgical necesar extragerii în siguranţă a insectelor, pacienţii au fost îndrumaţi către Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde medicii le-au prescris un tratament profilactic cu antibiotice împotriva bolii Lyme. Una din cinci persoane înţepate de căpuşe riscă să dezvolte această afecţiune în lipsa tratamentului corespunzător.

„Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis adresă către toate primăriile din judeţ pentru a cere informaţii cu privire la calendarul campaniei de dezinsecţie din acest an. Autorităţile locale trebuie să ia măsuri cât mai rapide pentru a distruge coloniile de căpuşe şi ţânţari care se înmulţesc destul de repede în această perioadă. Dacă pentru ţânţari stropirea din avion este eficientă, în cazul căpuşelor substanţa trebuie împrăştiată de la sol”, explică dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Sute de gălăţeni au avut de suferit de pe urma micilor insecte anul trecut, deoarece multe dintre primării au întârziat campaniile de dezinsecţie.

Citit 1591 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.