Sărbătoare cu fotografii, muzică rock şi film de Ziua Dunării la Galaţi

Sărbătoare cu fotografii, muzică rock şi film de Ziua Dunării la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua internaţională a Dunării scoate lumea la malul fluviului


Expoziţie de fotografii, dar şi muzică rock cântată live de cea mai cunoscută trupă gălăţeană - „Over”, filme în aer liber, fluvii de copiii dezlănţuite pe străzi sunt câteva modalităţi prin care se va marca Ziua Internaţională a Dunării.

Sub genericul „Memoria Dunării la Galaţi”, se va deschide, în perioada 29-30 iunie, pe Faleza Inferioară, la Foişorul de lemn, o expoziţie de fotografii şi ilustrate, realizată din iniţiativa lui Bogdan Brînzan („Blocul Ţiglina” de pe Facebook), la care participă cu imagini colecţionarii: Alexandra Munteanu, Ilie Negrea, Costel V. Gheorghiu, George Milea, Iulian Panait, Florenţiu Tanascov, alături de fotografii Iulia Mihai, Alina Şerban, Ana Maria Mocanu, George Nica, Paul Coev, Doru Daniel, Nelu Jirebie, Nicu-Florin Tănasă.

„Expoziţia va cuprinde aproximativ 300 de fotografii, printate pe hârtie fotografică, în format A4. Printre ele vor fi şi seturi de câte 32 de fotografii din colecţiile unor gălăţeni pasionaţi de fotografie. Avem şi fotografii făcute în secolul trecut”, spune Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură.

Organizatori sunt Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi, Primăria Municipiului şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Pe 29 iunie, de Ziua Dunării, la Foişorul unde va fi deschisă expoziţia vor concerta elevi de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, iar seara, de la ora 21,00, trupa „Over”.

Dunărea va „curge” pe role până la Prefectură

La acţiunile dedicate Dunării se vor ralia şi copiii voluntari de la organizaţia „Tinerii şi viitorul”, condusă de profesoara Ştefania Cojocaru. Îmbrăcaţi în albastru şi pe role, câteva zeci de copii vor „curge” ca Dunărea pe străzile Galaţiului, de la Faleză, până la Prefectură, apoi pe strada Bălcescu până în Parcul Eminescu. Pe drum îi vor aştepta ştafete cu copii reprezentând cele 10 ţări prin care curge fluviul. În Parcul Eminescu se va face un puzzle cu toate hărţile respectivelor state. „În parc vom mai face un concurs de desene, vom construi o plută şi vom pune la dispoziţia trecătorilor un album în care să consemneze urări pentru bătrânul fluviu, dar şi sugestii pentru autorităţi în legătură cu valorificarea potenţialului acestuia”, mai spune inimoasa profesoară.

Citit 14777 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.