PAMFLET/ Nu e glumă, e Noul Stan: Khazah Stan
Foto: Această fotografie NU este trucată

PAMFLET/ Nu e glumă, e Noul Stan: Khazah Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vezi cum va arăta noua modă în Galaţiul viitorului: costumele din Khazahstan au fost testate cu succes de primarul oraşului * Profesorii corectori de la bac s-au prăpădit de râs când au citit în tezele unor candidaţi că îl au ca idol pe Florin Pâslaru *Află ce mai e nou în Cudalbi: în locul fiecărui drum vor fi construite câte şapte cărări


După Noul Galaţi, Noul Stadion şi Noul Mall, avem şi Noul Primar: Khazah Stan

Gălăţenii au aflat, în sfârşit, care este noua imagine pe care o va adopta primarul Marius Stan, pe modelul New York, New Orleans, Noul Galaţi şi Noul Stadion. Este vorba despre Noul Primar, care va fi cunoscut de astăzi sub numele de Marius Khazah Stan. Aşa cum se poate vedea şi din fotografia care însoţeşte acest text (care nu este trucată), primarul Marius Stan propune nu doar un nou model de administraţie, ci şi o ţinută obligatorie pentru cetăţenii din Galaţiul viitorului: costumul tradiţional din Khazahstan. "Pe mine mă caracterizează spiritul liber, libertin. De fapt, mi-a zis şi Mihai Costache că, de exemplu, în limba turcă, kazak înseamnă aventurier. Păi se potriveşte la perfecţie, că pentru mine primăria e doar o aventură de-un mandat", a declarat Marius Khazah Stan. În urma deciziei primarului, oraşul Galaţi se va înfrăţi cu capitala Khazahstanului, Astana. "Numele capitalei ţării nu e deloc întâmplător. Acolo totul e «a stanei», adică al meu. Cum ar veni nu sunt primar peste un singur oraş, ci peste două", a mai spus Marius Khazah Stan.

Au luat bacul pentru că au simţul umorului / Zeci de elevi au scris că idolul lor este Florin Pâslaru

Profesorii corectori de la proba de Română a examenului de bacalaureat au decis să puncteze special răspunsurile unora dintre elevi la proba eseului, unde candidaţii aveau de scris despre idolul lor. Profesorii au hotărât că elevii care au spus că idolul lor este Florin Pâslaru să primească un punctaj mare datorită faptului că au dat dovadă de un foarte dezvoltat simţ al umorului. "Iniţial am luat totul în serios şi am vrut să îi picăm. Suntem oameni normali şi ştim că Pâslaru nu poate fi idolul nimănui. Nici măcar al hoţilor. Apoi, unul dintre colegii noştri ne-a luminat. Ne-a spus că elevii au fost ironici, că au scris eseul într-un stil sarcastic şi că ar trebui să apreciem asta. Am recitit tezele lor şi am ajuns la concluzia că aşa este. Adică înţelegem că unii elevi au spus că idolii lor sunt Adi Minune, Gigi Becali, Simona Sensual, Marian Vanghelie etc. Totuşi, nu credem că cineva poate fi atât de prost încât să îl ia pe Pâslaru drept idol. Maaaamă, ce-am mai râs când ne-am dat seama", a declarat unul dintre profesorii corectori.

Emoţii pentru zeci de poliţişti locali: luni încep înscrierile la clasa a V-a

Agitaţie mare în rândul mai multor poliţişti de la Poliţia Locală Galaţi, întrucât luni încep înscrierile pentru continuarea studiilor primare. Şcolile generale şi liceele din oraş îşi deschid porţile pentru absolvenţii pe patru clase, iar primii care şi-au pregătit dosarele sunt cadrele de nădejde din cadrul Poliţiei Locale. "Am decis să îmi continuu studiile, vreau să mă desăvârşesc ca om. Se ştie că educaţia este importantă şi cu cât ai mai multe studii, cu atât eşti mai deştept. Până la urmă, nu e mare lucru: înveţi la câteva obiecte, mai faci o fiţuică, mai copiezi. Nici nu ştii când trec cei zece ani şi trebuie să dai la liceu. Oricum, nu cred că o să merg atât de departe, dar sunt decis totuşi să nu mă las până nu iau capacitatea", a spus poliţistul Gică.

Modernizări la Cudalbi: fiecare drum sătesc va fi înlocuit cu şapte cărări

Primăria comunei Cudalbi a decis să investească în infrastructură pentru binele contribeabililor din localitate. Astfel, Cudalbiul va avea de şapte ori mai multe căi de acces după ce conducerea primăriei a anunţat că intenţionează să înlocuiască fiecare drum cu şapte cărări. "Drumurile nu au fost niciodată suficiente, am observat că setenii noştri caută mai degrabă laturile şi gardurile. Nu vom lărgi drumurile, ci vom face mai multe. Şapte în loc de unul. După ce vom termina investiţiile, fiecare dintre locuitori va putea lejer să ajungă acasă pe şapte cărări", a declarat secretarul primăriei. Lucrările vor începe de la cârciumă, urmând ca, în decurs de doi ani, toate locuinţele să fie branşate la noua reţea de cărări a localităţii.

Poliţiştii de la rutieră, pe urmele unui şofer de maxi-taxi bănuit că foloseşte semnalizarea

Brigada antitero din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi este pe cale să rezolve o problemă care datează de ani buni în oraş: în foarte scurt timp îl vor înhăţa pe singurul şofer de maxi-taxi care semnalizează în trafic atunci când schimbă banda, când depăşeşte sau când se opreşte şi pleacă din staţie. "Lucrăm la acest dosar din 2001. Am fost de câteva ori foarte aproape să îl prindem, dar mereu ne-a scăpat. E o adevărată Fata Morgana pentru noi", a spus Relu de la Rutieră. Colegii de traseu ai şoferului bănuit că foloseşte semnalizarea sunt cei mai nerăbdători să afle care dintre ei a trădat jurământul depus la instalare. "Sper să-l prindă, că ne face breasla de ruşine. Auzi la el, să semnalizeze. Da' unde se trezeşte? Mie, de exemplu, mi-a şi ruginit instalaţia de semnalizare, se poate verifica. N-am folosit-o niciodată. La fel şi toţi colegii mei", a spus şoferul Costel, îmbrăcat cu maieu, pantaloni scurţi şi şlapi.

Salvarea economiei gălăţene: Se vor mări importurile de ţigări

O veste minunată pentru contrabandiştii din estul ţării. Republica Moldova a redeschis circulaţia navelor pe râul Prut. "Este o iniţiativă absolut lăudabliă. Vă daţi seama că de acum nu vom mai fi nevoiţi să ne chinuim să încărcăm ţigările în deltaplane, să înotăm cu ele peste Prut, sau să mituim poliţiştii de frontieră? Pur şi simplu le vom aduce şi le vom desface direct de pe barcă. nici măcar nu va mai trebui să trecem în UE. Românii ne vor plăti on line, iar noi pur şi simplu le vom arunca ţigările cu catapulta. Se deschid posibilităţi uriaşe de afaceri", a spus Ivan Glibcenko, un moldovean ce-şi face veacul prin piaţa din Micro 17. Românii vor să meargă totuşi şi mai departe. "Sperăm să existe şi aşa numitele ape internaţionale. Vom putea parca acolo barje, pe care le vom transforma în bordeluri. Astfel, fetele din România şi din Republica Moldova nu vor mai fi nevoite să plece în Spania şi Italia. Mai mult, pentru turişti, vom construi hoteluri pe malul românesc al Prutului. Totul poate fi cât se poate de legal!", a explicat Ion Vasilescu, un întreprinzător român.

Noul sport extrem al Galaţiului

Primăria Galaţi încearcă să transforme Galaţiul într-un nou punct de atracţie pe harta turistică a României. Astfel, profitând de lucrările de proastă calitate efectuate prin programul ISPA, mai-marii oraşului s-au gândit să satisfacă nevoia de sport extrem a locuitorilor. "Am făcut un studiu de fezabilitate şi am ajuns la concluzia că sunt necesare mai multe gropi, de genul Gropzillei de pe Faleză. Primul pas a fost făcut deja în zona parcului Rizer. Vrem să propunem de fapt două tipuri de sporturi extreme. Primul ar fi coborârea în rapel în groapă, pentru a se vedea cum s-a lucrat pe timpul altor administraţii. Al doilea ar fi reprezentat de bătăile în dejecţii. Dacă doi turişti coboară simultan într-o groapă, putem organiza ad-hoc o gală de kick-boxing, fix în ţevile de canalizare sparte. Doar astfel vom profita la maxim de lucrările respective", se arată într-un comunicat remis de Primăria Galaţi. Astfel, Galaţiul o poate lua înaintea Brăilei, oraş care se mândreşte cu staţiunea Lacu Sărat.

Eveniment de top: "Tu cum ţi-ai luat BAC-ul"

Având în vedere că s-a terminat şi sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul acesta, cluburile de fiţe din Galaţi vor organiza în acest weekend evenimentul "Tu cum ţi-ai luat BAC-ul", eveniment moderat în cel mai important club de fostul director al Poliţiei Locale din Galaţi, Cristian Gâscă. "Nu contează câţi ani au participanţii sau de câte ori au încercat să dea Bacalaureatul. Urmărim prin acest eveniment să reîmprospătăm cadrele Poliţiei Locale", a declarat moderatorul. Surse oficiale ne-au informat că aceste evenimente vor fi urmărite îndeaproape şi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi. "Dacă au mai puţin de şase sesiuni la activ, ar fi păcat să îi pierdem", a declarat unul dintre adjuncţii IPJ.

Universitatea "Dunărea de Jos" se aliniează la nevoi

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a luat decizia de a se alinia la nevoile pieţei. Astfel, au fost desfiinţate mai multe specializări nerentabile, pentru a se înfiinţa altele, ce le vor asigura un viitor luminos absolvenţilor. "Ne-am dat seama că nu mai este nevoie de fizică, metalurgie sau chimie. Pur şi simplu nu se mai caută pe piaţa muncii. Astfel, în cadrul ASE-ului se va înfiinţa specializarea de agenţi imobiliari, în timp ce în cadrul Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport va lua fiinţă, în premieră mondială, specializarea masaj erotic şi striptease. Deja pentru ultimele două specializări avem foarte multe cereri", a spus un oficial al Universităţii Dunărea. Peste o sută de domnişoare, momentan stabilite în Italia, şi-au depus deja dosarele pentru admitere. "Eu am deja foarte multă practică. Vă daţi seama că aceste specializări ne dau o şansă nesperată. Putem ajunge chiar doctoriţe în masaj erotic. Vă daţi seama că orice client ar veni imediat la noi, nu la cine ştie ce piţipoancă neştiutoare", a spus Vasilica Aioanei.

Marius Bo Stan


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1953 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2013 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.