PAMFLET/ Cum scăpăm de animalele periculoase: Javrele din politică vor fi castrate şi eliberate înapoi în partide
Foto: Fotografie trucată. Fotomontaj: Bogdan Codrescu

PAMFLET/ Cum scăpăm de animalele periculoase: Javrele din politică vor fi castrate şi eliberate înapoi în partide
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scandalul câinilor fără stăpân ia amploare la Galaţi * Vezi ce soluţii au găsit administratorii oraşului


Dar cu javrele din partide cum procedăm?

Zilele lătrăilor din politică sunt numărate. Zeci de mii de gălăţeni au semnat o petiţie online prin care cer măsuri dure împotriva tuturor javrelor din politica gălăţeană. Astfel, potrivit iniţiatorilor petiţiei, printre cei cărora li s-a pus gând rău se numără Eugen Turbacă, Ham Nica, Mircea Coader, Azorel Nechita, Mârrrius Necula, Marius Stanbernard, Dogrovici Bacalbaşa, Victor Paul Dobreman şi Paul Ichiwawa. "Trebuie să facem ceva ca să scăpăm de ei. Dar trebuie să fie o soluţie umană. Deşi poate că ar merita, nu putem să îi adunăm şi să îi batem în pieţe pentru că sunt şi ei nişte suflete. Unii chiar au o privire demnă de milă... În orice caz, cea mai bună soluţie pare sterilizarea. Îi castrăm şi îi lăsăm apoi să se întoarcă în partide. Noi, cei din actuala generaţie oricum suntem nenorociţi, dar măcar copiii noştri poate că vor avea şansa să aibă politicieni normali. De asta e important să nu îi mai lăsăm să se înmulţească", a declarat Mitică Lesă, iniţiatorul petiţiei. La auzul veştii, cei mai mulţi politicieni şi-au luat măsuri de precauţie şi şi-au angajat zgărzi de corp. Marius Stanbernard a găsit cea mai bună zgardă de corp: campionul la box Cristian Cioban, un superb exemplar din rasa ciobăneştilor germani.

Cudălbenii susţin cauza câinilor / Au înfiinţat Fundaţia "În patru labe"

De frica unui război împotriva tuturor patrupedelor, cudălbenii au luat atitudine şi s-au reunit în cadrul unei asociaţii care să îi scape de hingheri: Fundaţia "În patru labe". Ei se tem că, odată declanşat un război împotriva câinilor, hingherii îi vor hăitui pe toţi cei care nu se deplasează în sistemul biped. "La noi în comună, rar vezi vreo fiinţă că se deplasează pe două picioare. Evident că ne temem de o confuzie generală, în care vor fi eutanasiaţi de la un cap la coadă toţi cei care merg în patru labe. Temerile noastre sunt justificate. Păi să vezi cum arată comuna pe la ora două, trei dimineaţa. Haite întregi se deplasează spre case folosind toate membrele din dotare. Dacă ar veni hingherii ne-ar extermina pe toţi", a declarat îngrozit cudălbeanul Mitică Păhărel.

Bacalbaşa a rezolvat problema mâncării în spital: "Ce rămâne de la câini vom da pacienţilor"

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, susţine că a găsit o rezolvare la problema mâncării din Spitalul Judeţean. Pentru că tot mai mulţi pacienţi se plâng că mâncarea este insuficientă şi de proastă calitate, Bacalbaşa a decis ca toate resturile de la mesele câinilor din spital să fie adunate şi servite pacienţilor. "Şi aşa câinii cam strâmbau din nas când le aduceam pulpă în loc de muşchiuleţ. Asta e. Dacă fac nazuri, o să le dăm bolnavilor ce rămâne. Să vezi cum se bucură pacienţii la pateu de gâscă doar lins puţin pe deasupra...", a declarat Nicolae Bacalbaşa. La rândul lor, pacienţii din spital se declară fericiţi de soluţia preşedintelui CJ. "Ieri am mâncat piept de raţă cu sos de mure. Am aşteptat liniştit lângă masa lui Grivei. Nici nu s-a atins de porţie. Când s-a ridicat de la masă i-am cerut respectuos voie şi am mâncat tot", a spus un pacient.

Soluţia CJ: "Copiii lăsaţi nesupravegheaţi pe stradă vor fi adunaţi în padocuri"

Ca să nu se întâmple şi la Galaţi tragedii precum cea recentă din Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a luat primele măsuri. Astfel, Bacalbaşa a decretat, printr-o hotărâre de CJ, că toţi copiii care vor fi găsiţi nesupravegheaţi pe străzi vor fi adunaţi în padocuri. Aici vor fi îngrijiţi până când vor fi adoptaţi. "Eu sunt mare iubitor de copii, aşa că nu vom apela la eutanasiere. Atâta doar că vor fi duşi în adăposturi special create. Aici vor avea condiţiile cele mai bune: vor sta cel mult doi în cuşcă, iar la prânz vor putea ieşi în curte să se plimbe", a declarat Bacalbaşa. Acesta a mai spus că, prin această măsură, sărmanii câini care se plimbă prin locurile publice vor fi feriţi de tentaţia de a-şi stâlci dinţişorii în obrăznicăturile de copii.

"Comunitarii" se ajută între ei: sute de poliţişti taie frunze la câini

Oficialii din Primăria Galaţi au descoperit motivul pentru care sunt atât de mulţi câini pe străzile din Galaţi. În urma unui control derulat la Poliţia Locală, cunoscută şi sub numele de "Poliţia Comunitară", s-a descoperit că sute de angajaţi ai instituţiei nu fac altceva toată ziua decât să taie frunze la câini. "Probabil că de asta s-au înmulţit atât de mult câinii. Are cine să le taie frunze, pe săturate. Până la urmă, nici nu e de mirare. Cine se aseamănă se sprijină reciproc. Dacă nici comunitarii nu s-ar ajuta între ei...", a declarat o sursă din cadrul Primăriei Galaţi.

Gălăţenii sunt bulversaţi că, deşi a venit frigul, încă nu au apărut afişele cu Hruşcă

Gălăţenii sunt pur şi simplu dezorientaţi. În ciuda faptului că, de câteva zile, s-a lăsat frigul peste oraş, oamenii nu pot să creadă că se apropie anotimpul rece. "Eu, de exemplu, nu îmi iau haine groase decât atunci când văd că au apărut afişele cu Hruşcă. Abia atunci ştiu că e toamnă şi că urmează iarna, cu cântările-i specifice", a declarat un gălăţean, care încă se îmbracă în tricou. Cu toate acestea, mulţi gălăţeni au început să îşi ia pulovere după ce au sesizat apariţia în oraş a unor afişe cu Ştefan Bănică.

Florin Pâslaru intră în legalitate / Pentru orice leu încasat va elibera făcătură fiscală

După ani buni în care a făcut bani din diverse activităţi la limita legii, deputatul Florin Pâslaru, cunoscut şi sub numele de Man of Steal (Omul de Hoţel), a decis să intre în legalitate. "De acum nu voi mai fenta fiscul. Pentru orice leu pe care îl primesc, voi elibera făcătură fiscală. Era şi timpul să dau bani la stat. Nu de alta, dar de acolo îmi iau lunar leafa de deputat", a declarat Florin Pâslaru.

Elevii, fericiţi că se întorc la şcoală: "De trei luni n-am mai făcut sex"

Elevii de liceu abia aşteaptă să reînceapă cursurile, după trei luni de abstinenţă sexuală. Dorul de toaletele liceelor este atât de mare încât mulţi dintre liceeni deja au venit pe la şcoală să revadă locurile dragi. "Am încercat în aceste trei luni sex acasă, când sunt părinţii plecaţi, sex în dormitor cu uşa încuiată, sex la mare, pe plajă, sex în boscheţi... Nimic nu se compară, însă cu sexul în buda liceului. Abia aşteptăm", a declarat un elev de la "Metalurgic".

Şmecherii Galaţiului se plâng de asfaltul de pe Faleza Inferioară: "Am schimbat cinci amortizoare până acum"

Calitatea asfaltului de pe Faleza Inferioară va fi luată în discuţie la următoarea şedinţă de Consiliu Local, după ce mai mulţi şmecheri s-au plâns că şi-au rupt maşinile în gropile din zonă. "Pietonii se descurcă, dar noi, care ne plimbăm cu maşinile, ce facem? Nu se mai poate! Rezolvaţi asfaltul, domnilor", a tunat un şmecher.

Haos / Vacanţa judecătorească a dat peste cap traficul de la Tribunal

Sute de şoferi gălăţeni se plâng că nu mai reuşesc să facă faţă traficului liber din faţă de la Tribunal. "De două luni, de când judecătorii şi avocaţii sunt în vacanţă, suntem pur şi simplu bulversaţi. Nu trebuie să ocolim nicio maşină parcată aiurea", a declarat un şofer revoltat de faptul că nu mai sunt maşini parcate aiurea în zonă.

Cudălbenii nu riscă: I-au dat afară din comună pe toţi cei născuţi în Vărsător

Epurare astrologică la Cudalbi. Consiliul Local a decis să îi dea afară din comună pe toţi locuitorii care sunt născuţi în zodia Vărsător, Cudalbiul devenind astfel prima localitate din lume în care sunt recunoscute doar 11 zodii în loc de 12. "Nu am vrut să riscăm nimic. Ăştia din Vărsător nu sunt oameni. De exemplu, tanti Florica, născută pe 25 ianuarie, a vărsat săptămâna trecută o cană cu vin. Apoi, Ionică a lu' Vasile Paraschiv a vărsat o sticlă de rachiu. Când l-am luat la bani mărunţi a recunoscut tot: era născut pe 6 februarie", a declarat secretarul primăriei. Surse din Cudalbi afirmă că cel mai mare risc era faptul că unul dintre cei doi cârciumari era născut şi el în Vărsător.

Tradiţii în perioada tulburelului / La Măstăcani are loc Sărbătoarea Revoltei

Odată cu apariţia tulburelului, la Măstăcani se dă startul celui mai important eveniment din viaţa comunităţii: Sărbătoarea Revoltei. Astfel, zilnic în localitate au loc adevărate lupte de stradă, care se lasă cu băi de sânge şi oase rupte. "E o tradiţie la noi. Ne batem ca proştii zilnic. Nu ne trebuie niciun motiv. Pur şi simplu ne îmbătăm ca porcii şi începem să ne ciomăgim. Participă toată lumea, de la bătrânii satului până la copii", a declarat un oficial din Primăria Măstăcani. Pentru că anul acesta a fost un an bun pentru revolta de struguri, administraţia locală a luat decizia ca sărbătoarea să fie prelungită până în luna noiembrie. "De fapt, ne vom bate până se termină tulburelul", a mai spus oficialul.

Din obişnuinţă, Răzvan Avram încă se duce la Centrul Cultural să îşi ridice leafa

Deşi au trecut aproape doi ani de când nu mai e director la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", fostul director Răzvan Avram încă trece lunar pe la casieria instituţiei ca să îşi ridice leafa. Culmea e că în fiecare lună omul primeşte bani. Din câte am aflat, angajaţii de la Centrul Cultural au decis să facă lunar o chetă ca să îi dea lui Răzvan Avram salariu, numai să nu se mai întoarcă în instituţie. "Efortul financiar e o nimica toată în comparaţie cu câştigul", a comentat un angajat al Centrului.

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2145 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.