Aglomeraţie, haos şi injurii la Trecere Bac / Scandal între şoferii autobuzului 16 şi cei de pe TIR-uri

Aglomeraţie, haos şi injurii la Trecere Bac / Scandal între şoferii autobuzului 16 şi cei de pe TIR-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Staţia autobuzului 16 de la Trecere Bac este permanent sursă de nervi şi scandal pentru şoferii de TIR şi cei ai mijloacelor de transport în comun. Strada prea îngustă pentru puhoiul de maşini şi TIR-uri care trec cu marfă zilnic dinspre şi înspre bac dă naştere unor adevărate certuri, potrivit şoferilor de autobuz şi călătorilor.

Gheorghe Chirilă, un pescar pătimaş, zilnic la datorie pe malul Dunării, ne-a atras atenţia că nu de puţine ori şoferii de autobuz au fost apostrofaţi că încurcă circulaţia TIR-urilor, ba că aceştia sunt de multe ori obligaţi să urce mijlocul de transport în comun pe trotuar sau să-l oprească mai departe de staţie şi, astfel, mai departe de călătorii care coboară de pe bac. „Cred că dacă s-ar face un refugiu pentru autobuz, problema ar fi oarecum rezolvată, autobuzele ar avea unde staţiona, iar TIR-urile şi maşinile ar avea şi ele pe unde trece. Nu s-ar mai crea aceste dopuri”, ne-a spus domnul Chirilă.

De aceeaşi părere este şi Dionisie Bercea, şofer pe minibuzul GL 05 MRN, care ne-a detaliat problemele zilnice care apar în zonă. „Mereu ne claxonează, ne şicanează, ne înjură în trafic şoferii de TIR-uri. Am avut des probleme cu ei. Spun că suntem ca un ghimpe pentru ei. Ar trebui făcut un refugiu, după restaurant, pe dreapta, cu urcare spre Ţiglina. Trotuarul trebuie mutat un metru, doi spre dreapta. Nu durează mult şi cred că nici nu ar costa mult. Autobuzul are şapte metri. Ar trebui un scuar de vreo 14 metri, ca să putem manevra maşina pentru a intra şi a ieşi”, ne-a declarat şoferul.

Conducerea Transurb cunoaşte problema, însă deocamdată nu ştie cum ar putea să o rezolve. „Într-adevăr, este mai dificil să întoarcă acolo şi să îşi aştepte călătorii, pentru că este aglomerat. Dacă am muta staţia mai sus, ar fi mai greu pentru călători. Nu ştiu cum am putea crea o alveolă pentru că în zonă sunt şi restaurante, dar şi parcări. Vom mai merge acolo, să vedem ce soluţie am putea găsi”, ne-a declarat directorul Transurb, Genica Totolici. Cine ştie, poate că nu ar fi rău ca autorităţile locale să ia în calcul chiar soluţia propusă de şoferi.

Citit 2889 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2013 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.