De Ziua Internaţională a Dansului: Un maraton al coregrafiilor, costumelor şi al veseliei

De Ziua Internaţională a Dansului: Un maraton al coregrafiilor, costumelor şi al veseliei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De Ziua Internaţională a Dansului, sărbătorită la 29 aprilie, în Galaţi copiii au fost cei care au cinstit-o şi au încins atmosfera cu dansuri ritmate, costume colorate şi veselie cât cuprinde. Prima ediţie a festivalului „Feeria dansului”, organizată de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, a dat tonul la distracţie, un eveniment ce a strâns nu mai puţin de 20 de trupe venite din mai multe oraşe din ţară, precum Galaţi, Ploieşti, Tecuci, Râmnicu Sărat. Galaţiul a fost reprezentat de copiii de la Balletistique Art, Club Art, Liceul de Arte, Palatul Copiilor şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Maratonul dansului a fost deschis cu momentele pregătite de invitaţii speciali ai Festivalului, care au prezentat în faţa Teatrului Dramatic dansuri populare şi moderne. Toate privirile au fost îndreptate spre cei mai mici dansatori din program – grupa „Furnicuţele”, adică prichindeii de la Grădiniţa „Motanul încălţat”, care au pregătit un dans popular ce a strâns ropote de aplauze din partea privitorilor. Piticii, frumuşei în costumele populare, au format cu succes un tablou mioritic în miniatură ce a înmuiat până şi cea mai serioasă inimă.

Sergiu Dumitrescu, directorul CCDJ, spune că a fost gândit acest nou festival la propunerea colegilor de la Şcoala de Arte şi că speră ca la anul să capete o şi mai mare anvergură. Concursul a continuat în sala de spectacole a Teatrului Dramatic, unde concurenţii care au pregătit balet, dans Charleston, dans clasic, dans modern, hip-hop. Toate trupele au primit, din partea organizatorilor, câte o diplomă de excelenţă pentru participarea la Festivalul "Feeria dansului".

Şi la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost marcată Ziua Dansului, în seara aceleiaşi zile,  prin "Gala dansului", o competiţie care a strâns peste 20 trupe de dansatori amatori şi profesionişti.

Citit 1575 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.