UTIL: Cine, unde şi cu ce poate vota

UTIL: Cine, unde şi cu ce poate vota
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La alegerile de astăzi pot vota cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până pe 25 mai inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate. De asemenea, vor putea vota şi cetăţenii altor state membre ale Uniunii Europene care au dreptul de a alege în România pentru Parlamentul European, având domiciliul sau reşedinţa în România. La nivelul ţării votează 40 de cetăţeni comunitari, dintre care doi în judeţul nostru, la Nicoreşti.

Dacă vă aflaţi în localitatea de domiciliu, atunci vă veţi putea exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care sunteţi arondat şi unde sunteţi înscrişi în listele electorale permanente. Dacă vă aflaţi în ţară, dar în orice altă localitate decât cea de domiciliu, puteţi vota la orice secţie de votare, după ce veţi fi trecut în lista electorală suplimentară.

Pentru a putea vota aveţi nevoie de unul dintre următoarele documente valabile: cartea de identitate, cartea de identitate electronică, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaport de serviciu, paşaport de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar (pentru elevii din şcolile militare).

Citeşte şi:

Cartea de identitate nu mai este valabilă? Evidenţa Populaţiei are program şi sâmbătă şi duminică

Citit 1085 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Mai 2014 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.