O familie cu doi COPII a rămas ÎN STRADĂ din cauza datoriilor

O familie cu doi COPII a rămas ÎN STRADĂ din cauza datoriilor
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ciprian şi Adela Vicol au fost până nu de mult chiriaşi într-o casă a Primăriei, situată pe strada Păunului. Din cauza datoriilor la chirie acumulate de părinţii lor, pe parcursul ultimilor ani, tinerii s-au trezit marţi cu poliţia la uşă. Executorul judecătoresc le-a impus să părăsească imobilul pe loc. Neavând încotro, în plânsetele celor două fetiţe speriate, au scos în grabă pe stradă puţinul avut pe care îl au. Acum locuiesc pe trotuarul din faţa casei, pe uşa căreia a fost trântit un lacăt.

"Eu lucrez de şase luni la Ecosal. Cu salariul pe care îl iau îmi întreţin familia. Când am aflat şi de datorie, am spus că o s-o plătesc, în timp. Angajaţii Primăriei ne-au spus însă că nu mai putem face un astfel de angajament. Soţia s-a angajat şi ea de curând. Cu două salarii, deşi mici, am fi reuşit să plătim chiria. Acum am rămas însă sub cerul liber. Eu ce le pot feri fetiţelor mele?", se întreabă disperat Ciprian Vicol.

Mai mult, bărbatul spune că, deşi era înscris pe lista pentru o locuinţă socială, altcineva a primit apartamentul în locul său.

Răspunsul Primăriei

De la reprezentatul municipalităţii am aflat că în acest caz fuseseră deja încheiate mai multe angajamente de plată a restanţelor, care nu au fost însă respectate de către chiriaşi. "Noi am înţeles că e vorba de o situaţie mai dificilă şi am făcut unele compromisuri. Situaţiile de acest gen nu pot fi însă tolerate la nesfârşit. Sunt foarte multe astfel de cazuri, în care nu vom recupera niciodată datoriile. În tot acest timp, alţi oameni care ar plăti chiriile stau la rând să primească o locuinţă", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citeşte şi

Cătălin are nevoie de bani pentru operaţie

Citit 2849 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Mai 2014 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.