Poţi RETURNA în 14 zile orice PRODUS cumpărat!

Poţi RETURNA în 14 zile orice PRODUS cumpărat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu intrarea în vigoare a Directivei europene privind drepturile consumatorilor, românii pot beneficia de noi drepturi în relaţia cu agenţii economici, atât în ţară, cât şi în restul Europei. Ordonanţa de Urgenţă 34/2014 este actul legislativ care transpune în România această directivă a Parlamentului European.

„Printre drepturile consumatorilor consolidate prin noul act se numără creşterea transparenţei preţurilor, prelungirea perioadei în care clientul se poate răzgândi de la şapte, la 14 zile şi drepturi de rambursare mai puternice, în termen de 14 zile de la anularea achiziţiei”, ne-a declarat Carmen Tudor, comisar-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

De asemenea, directiva prevede pentru consumatori introducerea unui model de formular UE de renunţare la contract, eliminarea suprataxelor pentru utilizarea cărţilor de credit şi a liniilor directe de asistenţă, informaţii mai clare cu privire la responsabilitatea plăţii aferente returnării bunurilor şi o mai mare protecţie a consumatorilor în ceea ce priveşte produsele digitale.

Documentul include şi reguli care interzic capcanele on-line, cum ar fi ofertele de pe internet promovate ca fiind gratuite când, în realitate, nu sunt.

Citit 1923 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.