Campanie VL "Eu vara nu dorm"/Cât costă o vacanţă în Bucovina şi ce poţi vizita în zonă

Campanie VL "Eu vara nu dorm"/Cât costă o vacanţă în Bucovina şi ce poţi vizita în zonă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începem călătoria în vacanţa de vară la munte, acolo unde aerul curat şi susurul râurilor ne îndeamnă la drumeţii lungi sau plimbări relaxante. Prima destinaţie pe listă: frumoasa Bucovină. Vom trece aşadar prin Suceava şi prin Botoşani şi vă vom prezenta cele mai interesante puncte de atracţie din cele două judeţe şi diferite oferte de cazare la hoteluri, cabane şi pensiuni.

Turul mănăstirilor din Nordul Moldovei

Printre cele mai vizitate zone din judeţul Suceava este Gura Humorului. Dacă alegeţi această destinaţie, aveţi tarife de cazare pentru toate buzunarele, la hotelurile şi pensiunile din împrejurimi. Cu doar 50 de lei pe noapte, puteţi sta la Pensiunea „Casa Rodica“. „Casa Ancuţa”, aflată la doar 300 de metri de Mănăstirea Humorului, vă aşteaptă cu oferte între 60 şi 70 de lei pe zi, camera dublă. Cei cu ceva mai multe pretenţii pot plăti cazarea la Pensiunea „Claudiu” 100 lei/zi.

Vizitată este şi Vatra Dornei. Ca şi în  celelalte staţiuni montane, tarifele de cazare sunt pentru toate tipurile de turişti. Pentru o noapte la pensiunea „Flori de Câmp”, plătiţi 60 de lei în cursul săptămânii şi 80 de lei în weekend. Cu 100 de lei în plus vă puteţi caza la hotelul „Maestro” din centrul staţiunii. Cea mai costisitoare şedere este la pensiunea „Iris”, care vă pune la dispoziţie camera dublă la preţuri cuprinse între 190 şi 250 de lei, cu micul dejun inclus.

Următoarea destinaţie preferată de turişti este localitatea Voroneţ. Degeaba ajungeţi în zonă dacă nu vizitaţi celebra mănăstire cu acelaşi nume. Supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare. Ridicată în anul 1488 în numai 3 luni si 3 săptămâni, biserica a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice şi, de asemenea, este obiectiv de patrimoniul UNESCO. În zonă aveţi o multitudine de opţiuni de cazare. Cabana „Poiana lui Macarie” vă aşteaptă cu următoarea ofertă: 75 lei/ zi în timpul săptămânii şi 80 lei/zi în weekend, cu micul dejun şi cina incluse.  Dacă sunteţi o gaşcă mare şi doriţi să închiriaţi la cheie o cabană, „Bianca” vă pune la dispoziţie întreaga casă cu 3 camere duble, mansardă cu 5 paturi şi 2 băi, la 300 de lei pe zi.

Şi în localitatea Suceviţa merită să daţi o fugă, tot pentru a vizita mănăstirea cu acelaşi nume. Iar dacă vă hotărâţi să rămâneţi peste noapte acolo, pensiunea „Poiana Mărului” vă cere 80 de lei pentru o cameră dublă. Dar în zonă puteţi găsi şi alte cazări, mai ieftine sau mult mai scumpe. De exemplu la pensiunea „Letiţia” camera dublă poate costa şi 60 de lei pe zi însă, la polul opus, se află pensiunea „ Buchenland” unde cazarea pentru o noapte trebuie să scoateţi din buzunar chiar şi 180 de lei, dar aveţi condiţii de 4 stele.

Indiferent dacă sunteţi sau nu persoane religioase, merită să faceţi un tur al celebrelor mănăstiri din nordul Moldovei: Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Slatina, Bogdana, Dragomirna, Probota, Râşca dar şi să vizitaţi celelalte obiective turistice interesante din frumosul judeţ Suceava, cum ar fi Cascada Cailor  sau Castelul lui Dracula din Pasul Tihuţa, Vatra Dornei.

Botoşani, oraşul natal al lui Mihai Eminescu

Conform site-ului www.turistinfo.ro, cea mai ieftină cazare în Botoşani este la pensiunea „Bianca”, unde pentru o noapte petrecută într-o cameră dublă matrimonială plătiţi 85 de lei, în orice zi a săptămânii, iar camera dublă twin costă 95 lei/zi. La pensiunea „Olimp”, scoateţi din buzunar 90 de lei pe zi pentru şederea într-o cameră dublă iar la „Casa Boemă”, situată în comuna Mihai Eminescu, preţul unei camere duble este de 150 lei/zi în timpul săptămânii şi 130 de lei în weekend. În zonă puteţi vizita Casa memorială Mihai Eminescu din Ipoteşti, dar şi Lacul cu nuferi, amplasat într-un peisaj mirific care invitã la visare şi oferã turistului clipe de linişte şi aduce aminte de clipele copilãriei poetului. De asemenea, puteţi merge şi la Casa Memorială Nicolae Iorga, Casa memorialã George Enescu, Muzeul Ştefan Luchian sau Teatrul Mihai Eminescu.

Cu ce ajungem în Bucovina

De la Galaţi până la Suceava sunt puţin peste 330 de kilometri. Conform site-ului www.distanta.ro, dacă mergeţi cu maşina, ajungeţi la destinaţie în trei ore şi jumătate iar pentru 25 de litri de combustibil, scoateţi din buzunar circa 150 de lei. Iar dacă plecaţi în vacanţă cu trenul, poposiţi în Bucovina în aproximativ 8 ore, iar preţul biletului pentru un adult variază între 60 şi 100 de lei, în funcţie de tipul garniturii şi viteza acesteia. Toate informaţiile despre preţuri şi traseul parcurs, găsiţi pe www.mersultrenurilorcfr.ro sau direct la gară.

Citeşte şi: Campania VL "Eu vara nu dorm "/ Unde poţi face PLAJĂ în Galaţi şi de câţi BANI ai nevoie (FOTO)

Citit 2253 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.