Independenţa noastră cea de toate zilele/ 23 de ani de la o zi enormă pentru BASARABIA

Independenţa noastră cea de toate zilele/ 23 de ani de la o zi enormă pentru BASARABIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"O zi enormă pentru Moldova" este titlul articolului care apărea, acum 23 de ani, pe prima pagină a ziarului gălăţean "Viaţa liberă", sub semnătura lui Cătălin Negoiţă, şi care, după o trecere în revistă a momentelor dureroase din cei "51 de ani de crivăţ slav şi ucigător peste Nistru", se încheia, emoţionant, în felul următor: "Suntem în această zi alături de fraţii noştri, cu inima, cu credinţa în Dumnezeu că acest prim pas va însemna mai mult, tot mai mult, spre împlinirea visului nostru niciodată uitat, teribilă şi dulce obsesie a istoriei noastre: România Mare!"

Un an mai târziu avea loc conflictul armat din Transnistria. În 1994, veneau la conducere agrarienii, care au introdus în Constituţie sintagma "limbă moldovenească", iar în perioada 2001-2009 Moldova a fost guvernată de Partidul Comuniştilor, cel care a dus o politică de distanţare faţă de România.

Primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Moldova a fost România. De atunci şi până în prezent, România a acordat un ajutor permanent şi necondiţionat, începând cu  bursele oferite anual pentru tinerii veniţi la studii în România şi terminând cu nenumărate tranşe de bani oferite periodic, indiferent de partidele aflate la guvernare. Tot România este cea care susţinut permanent traseul european, fiind un avocat al Moldovei la Bruxelles.

La 23 de ani de la proclamarea independenţei, Moldova este tot mai aproape de Uniunea Europeană şi de România, iar sprijinul primit din partea fraţilor noştri de la Bucureşti ne oferă certitudinea că vom avea parte de un viitor mai bun alături de conaţionalii noştri din dreapta Prutului.

Mihai Creţu,

student basarabean la Galaţi

Citit 1102 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.