La Brăila a fost confirmat primul caz de "BOALA LIMBII ALBASTRE"

La Brăila a fost confirmat primul caz de "BOALA LIMBII ALBASTRE"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul caz de "boala limbii albastre" s-a confirmat la Brăila, într-o gospodărie din localitatea Ulmu, unde din zece probe ridicate una a fost cu rezultat pozitiv, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, lt. col. Ştefan Stoian.

Măsurile luate de ISU au vizat plasarea sub supraveghere oficială a gospodăriei, izolarea animalului şi interzicerea deplasării animalelor din şi în gospodăria respectivă. Celelalte animale ale proprietarului unde a fost depistată bovina au fost izolate în gospodărie şi tratate.

"Se monitorizează permanent zona din jurul focarului prin inspecţii clinice periodice ale rumegătoarelor domestice (bovine, ovine, caprine etc), de către medici veterinari desemnaţi de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila. Deţinătorii de animale au obligaţia de a observa permanent rumegătoarele pe care le deţin şi de a anunţa apariţia oricărei modificări a stării de sănătate a acestora medicului veterinar", a spus lt. col. Ştefan Stoian, pentru agerpres.ro.

Focare mai există în judeţul Vaslui şi Vrancea.

Citit 818 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.