CÂND vor intra gălăţenii în posesia CARDURILOR DE SĂNĂTATE

CÂND vor intra gălăţenii în posesia CARDURILOR DE SĂNĂTATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A doua tranşă de carduri urmează să ajungă la Galaţi în cursul zilei de astăzi * Prezentarea documentului la medicul de familie va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2015


Distribuirea cardurilor de sănătate către gălăţeni este în plină desfăşurare. Documentele ajung la asiguraţi prin intermediul factorilor poştali. Dacă în urmă cu o săptămână, pentru judeţul nostru fusese repartizată o primă tranşă de 199.000 de carduri, în cursul zilei de astăzi, 8 octombrie, la Galaţi urmează să ajungă şi restul de 209.000 carduri, care vor fi distribuite gălăţenilor prin poştă, până la sfârşitul lunii.

Termenul limită, sfârşitul lunii

În contractul încheiat între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Poşta Română, data limită până la care "buletinele de sănătate" trebuie să ajungă din depozitele Poştei la fiecare dintre gălăţenii asiguraţi este 1 noiembrie a.c. Pentru ca termenul să poată fi respectat, 234 de factori poştali predau zilnic gălăţenilor din toate localităţile judeţului aceste documente.

"În primă instanţă, factorul poştal încearcă să găsească persoana asigurată la domiciliu, pentru a-i putea înmâna plicul cu cardul de sănătate. Dacă persoana nu este găsită, poştaşul lasă un aviz în care îşi anunţă vizita şi în ziua următoare. Pe aviz este trecut şi numărul de telefon al poştaşului. Dacă nici după a doua încercare persoana nu este găsită acasă şi poştaşul nu găseşte niciun al membru al familiei căruia să-i predea cardul, angajatul Poştei va lăsa un alt tip de aviz, prin care anunţă că documentul poate fi ridicat de la oficiul poştal, în termen de zece zile calendaristice", a explicat Angela Nadă, şef Oficiu Poştal Judeţean Galaţi.

Următorul pas

În cazul în care nu reuşiţi să ridicaţi cardul nici de la Poştă, plicul va fi trimis către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. "Vom căuta în Sistemul informatic unic integrat de ce medic de familie aparţin respectivii asiguraţi şi vom cere datele lor de contact. Apoi, în funcţie de numărul de carduri care se vor întoarce, vom stabili care este cea mai bună modalitate de a-i aştepta pe gălăţeni să le ridice", a declarat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

Până luni seară (6 octombrie, n.r.), 46 de carduri fuseseră returnate către CJAS. În mare parte, acestea aparţin persoanelor care au decedat după data tipăririi documentelor.

Din informaţiile date publicităţii de CNAS, cardul de sănătate va deveni obligatoriu de la începutul anului viitor. Până atunci, urmează ca medicii de familie şi cei din spitale să se obişnuiască cu modul de funcţionare a acestuia.

CITEŞTE ŞI: La Galaţi nu s-au cumpărat cititoare pentru CARDUL DE SĂNĂTATE

Citit 1588 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.