Managerii spitalelor gălăţene VOR FI EVALUAŢI de experţi în domeniu
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Managerii spitalelor gălăţene VOR FI EVALUAŢI de experţi în domeniu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Managerii din opt spitale publice gălăţene vor fi evaluaţi profesional de comisii formate din experţi în domeniu. De rezultatele acestor evaluări va depinde posibilitatea ca directorii să-şi poată păstra sau nu funcţiile în continuare. Evaluările vor fi posibile în urma unor modificări aduse Legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii.

„În vederea evaluării, Consiliul de Administraţie al fiecărui spital în parte are obligaaţia de a contracta experţi/ auditori externi responsabili de verificarea modului de îndeplinire a criteriilor generale şi specifice din contractul de management cu aprobarea ordonatorului de credite şi a prevederilor legale în vigoare”, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial. Până acum, de această evaluare se ocupau membrii Consiliului de Administraţie. Şi de selectarea viitorilor manageri de spitale se vor ocupa tot experţi externi.

Până în prezent, numirile au fost făcute fără supravegherea unor astfel de comisii, criteriul politic fiind cel care a primat în mai toate cazurile. „Consiliul de Administraţie organizează concurs sau licitaţie publică, după caz, pentru selecţionarea managerului, respectiv a unei persoane juridice care să asigure managementul unităţii sanitare sau, după caz, prin ordin al ministrului din ministerele cu reţea sanitară proprie şi, respectiv, prin act administrativ al primarului, unităţii administrativ teritoriale, al primarului general al municipiului Bucureşti sau al preşedintelui Consiliului Judeţean, prin hotărârea senatului universităţii de medicină şi farmacie, după caz. Consiliul de Administraţie are obligaţia de a contracta experţi externi în vederea bunei desfăşurări a concursului/ licitaţiei a evaluării planului de management şi a modului de îndeplinire prin planul de management a criteriilor generale şi specifice de performanţă, cu aprobarea ordonatorului de credite şi a prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în ordin.

 

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.