BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ Galaţi/ De cinci ori MAI MULTE POSTURI decât gălăţeni DORNICI DE MUNCĂ

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ Galaţi/ De cinci ori MAI MULTE POSTURI decât gălăţeni DORNICI DE MUNCĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Bursa locurilor de muncă în confecţii au participat doar 72 de şomeri gălăţeni, pentru 422 de locuri disponibile * Nimeni nu a fost angajat pe loc, dar 17 persoane urmează să participe la interviuri


Ieri, la sediul AJOFM, a avut loc Bursa locurilor de muncă în domeniul confecţiilor textile. Directorul instituţiei susţine că evenimentul a fost organizat la cererea firmelor gălăţene, în speranţa că acestea îşi vor mări personalul, însă acţiunea s-a dovedit a fi un eşec.

Mulţi chemaţi, puţini veniţi

Pe o vreme câinoasă, cu vânt puternic şi ploaie, din cei aproape 4.500 de şomeri din municipiul Galaţi (asta ca să nu-i mai punem la socoteală pe cei din mediul rural, care sunt peste 14.000), doar 72 au catadicsit să iasă din casă şi să afle informaţii despre un posibil loc de muncă. E drept că nici angajatorii nu s-au înghesuit.

Conform datelor oferite de AJOFM, din cele 13 firme, care operează în domeniul confecţiilor textile, invitate să-şi prezinte oferta locurilor de muncă vacante, au participat doar şapte. Acestea au oferit 422 de joburi pentru posturi de confecţioner asamblor articole din textile, confecţioner, prelucrător în industria textilă, muncitor necalificat în industria confecţiilor, ucenic pentru industria confecţiilor.

Domeniu ocolit de şomeri

În încercarea de a afla motivele pentru care şomerii gălăţeni nu vor să lucreze în domeniul confecţiilor, am vorbit cu unii dintre patroni.

Costică Caloian, directorul firmei Cozamin, susţine că are posibilitatea de a angaja aproximativ 400 de persoane, însă candidaţii lipsesc. „Vă spun eu de ce nu vor şomerii gălăţenii să-şi caute un loc de muncă. Preferă să stea acasă pe banii statului. În momentul în care statul nu le va mai da pomană cetăţenilor, abia atunci îşi vor dori să muncească. În confecţii textile, li se pare munca grea, nu sunt obişnuiţi cu disciplina de care noi avem mare nevoie. A fost prezenţă foarte slabă astăzi”, ne-a spus directorul Cozamin.

La fel de nemulţumită de numărul mic al şomerilor prezenţi este şi Lucica Picuş, directoarea Casei de Modă „Progresul” din Galaţi, ce are, încă de la începutul anului, cinci posturi vacante de confecţioner textile. „La noi la masă nu s-a oprit niciun şomer. Multe persoane voiau un post de brutar, bucătar. Gălăţenii nu vor să lucreze în confecţii. Într-adevăr, sunt şi bani puţini, noi le dăm minim pe economie şi bonuri, dar în funcţie de lucrare reuşim câteodată să-i plătim ceva mai mult. Noi vrem calificare, însă în Galaţi puţine persoane sunt calificate în confecţii”, ne-a explicat Lucica Picuş.

Sătui să-i aştepte prea mult pe şomerii interesaţi de un loc de muncă, angajatorii au decis să plece. Astfel, Bursa locurilor de muncă în confecţii, de la sediul AJOFM, a durat doar o oră.

CITEŞTE ŞI: Peste 120 de LOCURI DE MUNCĂ pentru şomerii gălăţeni

Citit 2241 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.