Conferinţă naţională despre autism, sâmbătă, la Galaţi

Conferinţă naţională despre autism, sâmbătă, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei naţionale „Autismul, complementaritatea medicaţiei şi a tipurilor de terapii de recuperare” se desfăşoară astăzi (sâmbătă, 15 noiembrie - n.r.) la Galaţi. Organizat de Asociaţia „Dincolo de Tăcere” Galaţi, împreună cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" şi cu autorităţile locale, evenimentul are loc la sediul Facultăţii de pe strada Eroilor.

Temele abordate pornesc de la teoria autismului şi merg până la aspectele practice legate de tratamentul copiilor cu această tulburare. În Galaţi, nu există date clare care să arate câţi copii suferă de autism. "Doar în 2013, la Spitalul de Copii "Sf. Ioan" au fost înregistraţi 274 de copii cu tulburări din spectrul autist. Numărul real este însă mult mai mare", ne-a spus prof. Elisabeta Lăcătuş, preşedintele Asociaţiei „Dincolo de Tăcere”.

Asociaţia numără 61 de beneficiari  din localităţile Galaţi, Independenţa, Tuluceşti, Rediu, Hanu Conachi, Pechea, Piscu, Suhurlui, Umbrăreşti, Frumuşiţa şi Văcăreni (Tulcea). 

Citiţi şi: CONSULTAŢIILE psihologice GRATUITE pentru copiii cu AUTISM, îngreunate de BIROCRAŢIE

 

Citit 881 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.