Cum a arătat TURUL DOI în judeţul Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cum a arătat TURUL DOI în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda faptului că nu s-au uitat la televizor la confruntările dintre cei doi candidaţi, oamenii din satele şi comunele din judeţul Galaţi s-au mobilizat şi au ieşit la vot.  La Şiviţa, de exemplu, la ambele secţii de votare, numărul alegătorilor înregistrat la ora 13,00 era mult mai mare decât cel din primul tur de scrutin la aceeaşi oră. „Pe liste avem 1.049 de alegători, iar până acum s-au prezentat 280. Alţi 21 au votat pe liste speciale. Aceştia sunt oameni care locuiesc la noi în sat, dar au domiciliul încă în Galaţi. Până la această oră au venit în general bătrânii, tinerii, din experienţa primului tur, vor veni după ora 16,00. Cât priveşte prezenţa la urne, în primul tur am avut 52 la sută, dar astăzi vom depăşi acest procent”, ne-a declarat Neculina Răvdan, preşedinta Secţiei de Votare nr. 414.

Aceeaşi situaţie am întâlnit-o şi la Secţia nr. 415 din Şiviţa. „Avem 1.064 de alegători, dintre care 223 au votat deja. Avem şi 24 de persoane care au votat pe lista specială. Bătrânii au fost primii care au venit la vot, imediat după ce au ieşit de la biserică. Tinerii vin mai pe seară. Prezenţa este mult mai bună decât în primul tur de scrutin”, ne-a mărturisit şi Fănica Horghidan, preşedintele Secţiei  nr. 415.

Speranţe pentru viitor

Cei pe care i-am întâlnit la urne ne-au spus că au venit la vot în speranţa unei schimbări şi a unui trai mai bun. Niciunul dintre vârstnicii cu care am stat de vorbă nu a uitat să ne precizeze că speranţa lor este ca viitorul preşedinte să le mărească pensiile. „Am 350 de lei pensie şi sper să îmi mărească venitul pentru că am muncit o viaţă întreagă la CAP. Nu ştiu care este mai bun că nu m-am uita la televizor să-i văd, dar sper ca cel care câştigă să îşi aducă aminte şi de pensionari”, ne-a spus Zamfira Popov, de 72 de ani, a cărei părere o împarte şi Agripina Grecu, de 71 de ani.

„Unul spune că măreşte pensiile, altul că măreşte alocaţiile pentru copii săraci. Pe care să-l cred?”, ne-a întrebat, mai mult retoric, doamna Lungu.

Indiferent care au fost motivele care au stat la baza votării, gălăţenii din judeţ s-au mobilizat pentru a merge la urne, lucru pe care l-au observat cam toţi preşedinţii secţiilor de votare.

Citit 2171 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.