Militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată sunt alături de Max, câinele-erou

Militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată sunt alături de Max, câinele-erou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Militarii din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galaţi s-au mobilizat şi au strâns fonduri pentru ajutorarea câinelui-erou Max. Acţiunea a avut loc marţi, 9 decembrie. În misiunea pe care militarii Batalionului 300 au efectuat-o în Afganistan, în perioada noiembrie 2011 - iunie 2012, un sprijin de nădejde în îndeplinirea sarcinilor l-a constituit şi Max, un câine al Armatei României antrenat să detecteze explozibili. De curând, acesta a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă, dirofilarioză, adică un ghem de viermi localizat la inimă. Boala este provocată prin înţepătura de ţânţar.

"Sunt încă vii în memoria noastră momentele în care Max defila cu tricolorul legat la gât alături de militari, în cadrul ceremonialului de repatriere din teatrul de operaţii din Afganistan, de aceea considerăm că trebuie să rămânem solidari cu cel care ne-a fost camarad pe câmpul de luptă", au spus militarii gălăţeni.

Dacă doriţi să îl ajutaţi pe Max, puteţi face donaţii în contul Asociaţiei „Nu mai eşti singur”, C.F.: 13572772, cu menţiunea ”pentru Max - soldatul nostru”. Numărul contului bancar în lei este RO60BTRL04501205858688xx, deschis la Banca Transilvania.

Citiţi şi: În amintirea soldaţilor căzuţi în Afganistan! Trei erau gălăţeni

Citit 2361 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Decembrie 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.