PROPUNERE LEGISLATIVĂ/ Cununia civilă ar putea fi oficiată la biserică

PROPUNERE LEGISLATIVĂ/ Cununia civilă ar putea fi oficiată la biserică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci deputaţi UDMR, Antal István, Erdei Dolóczki István, Moldovan Iosif, Seres Dénes, Szabó Ödön, şi un deputat al minorităţilor naţionale, Merka Adrian-Miroslav, au iniţiat un proiect prin care preoţii ce aparţin unui cult recunoscut de stat să devină funcţionari publici, în speţă ofiţeri de stare civilă.

Mai simplu spus, căsătoria civilă şi cea religioasă ar putea fi săvârşite în acelaşi timp, la biserică. Iniţiatorii spun că, astfel, mirii nu ar mai face două drumuri în ziua cea mare, însă tot nu scapă de birocraţie.

„La starea civilă se va întocmi documentaţia aferentă şi se va elibera un act care trebuie adus înapoi, în maximum trei zile, cu cinci semnături: a preotului, în calitate de ofiţer de stare civilă, a celor doi soţi şi a celor doi martori. Numai pe baza acestui document se va putea elibera certificatul de căsătorie. Deci nu am scos filtrul statului, aşa cum unii vor sări să acuze, deoarece se va avea în continuare o evidenţă a cetăţenilor căsătoriţi“, explică deputatul Szabó Ödön. Proiectul este depus la Senat şi urmează să intre în dezbatere.

Citeşte şi: PENSIILE DE HANDICAP ajung la beneficiarii gălăţeni cu ÎNTÂRZIERE

Citit 1671 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.