ELEVII romi dintr-o comună gălăţeană AU NEVOIE de un nou microbuz
Foto: Foto Iasmina Stoianovici

ELEVII romi dintr-o comună gălăţeană AU NEVOIE de un nou microbuz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedinta Biroului Judeţean pentru Romi, Viorica Gotu s-a aflat vineri, 20 februarie, la Prefectura judeţului Galaţi, pentru a discuta problema elevilor de etnie romă din Lieşti. În urma scandalului generat de accidentul care a avut loc în luna mai din 2014, peste 60 de copii nu au fost lăsaţi să mai meargă la şcoală.

După o serie de intervenţii a Prefecturii judeţului Galaţi, a Primăriei, dar şi a Vioricăi Gotu, părinţii elevilor din comuna Lieşti au hotărât că aceştia îşi pot relua cursurile şcolare în mod normal, fără a se afla în pericol.

„Mi-au fost aduse numeroase reclamaţii şi plângeri conform cărora părinţii nu şi-ar lăsa copiii să meargă la şcoală. Familia mea admiră şcoala şi credem că e foarte important să ştim să ne exprimăm ideile corect. Ceilalţi copii merg acum la şcoală, pentru că doamna Viorica şi-a asumat anumite angajamente, printre care şi microbuzul care să ii ducă şi să ii aducă pe elevi acasă în siguranţă”, a menţionat Stănescu Ferman, tatăl victimei.

Însă, microbuzul destinat să transporte copiii s-a defectat, iar în ultima săptămână au fost nevoiţi să se deplaseze pe jos împreună cu părinţii. Autorităţile promit că în cel mai scurt timp şcoala va beneficia de un nou microbuz, iar elevii vor ajunge în siguranţă la şcoală.


 

Citit 1157 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Februarie 2015 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.