Lipsa LOCURILOR DE PARCARE, una dintre principalele PROBLEME ale gălăţenilor din Ţiglina II. GARAJE multe, maşini şi mai multe

Lipsa LOCURILOR DE PARCARE, una dintre principalele PROBLEME ale gălăţenilor din Ţiglina II. GARAJE multe, maşini şi mai multe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mulţi ani, locuitorii cartierului Ţiglina II se confruntă cu veşnica problemă a locurilor de parcare. În faţa blocurilor, acestea sunt rezervate, iar în spatele lor nimeni nu îşi poate lăsa maşina pentru că îi blochează pe proprietarii de garaje. De multe ori, chiar şi aceştia aleg să îşi lase maşina la aer, în loc să o introducă în garaj. Socrate Câşleanu, un pensionar în vârstă de 76 de ani, a venit cu o listă întreagă de probleme la discuţia noastră cu cititorii, iar pe acea listă se găsea şi problema garajelor. „Pe de o parte, îmi doresc să le văd dărâmate, dar asta trebuie să se facă bine, cu simţ de răspundere. Proprietarii să fie despăgubiţi, iar în locul garajelor să se facă ceva. De preferat o parcare. Pe de altă parte, nu îmi doresc să vină buldozerele, pentru că am văzut cum se face treaba asta în alte cartiere şi nu îmi doresc ruine printre blocuri”, ne spune omul.

Socrate Câşleanu locuieşte în cartier din 1964. De altfel, a fost primul care s-a mutat în blocul său. „Înainte era un cartier aerisit. Acum totul e o luptă între garaje şi spaţii verzi. De altfel, nici nu mai există foarte multe locuri cu verdeaţă. Pentru că nu există parcări, şoferii care nu au garaje îşi lasă maşina unde apucă, iar pământul, când e călcat zilnic de roţi, nu mai poate fi bun pentru creşterea ierbii. Ceva trebuie să se facă, altfel suntem de râsul curcilor”, mai spune omul.

Cosmetizarea - înaintea demolării

Mihai Muşat, în vârstă de 80 de ani, mi-a părut încă de la începutul conversaţiei noastre despre cartier ca fiind un om cu multe idei, toate realizabile pe termen scurt. Prima lui nemulţumire a fost la adresa primarului Marius Stan, pe care îl blamează pentru lipsa de implicare. „Dumnealui a ştiut doar să demoleze. Să pună garajele la pământ, să taie teii, şi cam atât. Dar să facă altceva în loc, nu! Îl învit şi eu pe domnul primar să vină în cartier. Să vadă care este situaţia. Spre exemplu, vis-a-vis de clădirea APATERM este o trecere de pietoni care se termină într-un spaţiu noroios. Nu pot fi puse câteva dale acolo? Sau trebuie să ieşim cu cizme de cauciuc din case?”, povesteşte bătrânul.

Cu un zâmbet amar pe chip, domnul Muşat a explicat de ce pomenile nu mai sunt o prioritate în oraş. „Ştim doar de chiolhane şi pomeni electorale. Dar de gropile din trotuare, de păstrarea şi cosmetizarea teilor de pe strada Brăilei şi de pe strada Coşbuc de ce nu ştim? Primarul ar trebui să dea un exemplu pozitiv cetăţenilor, nu să doarmă în scaun!”, mai spune omul.

Citit 2186 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.