Ce a determinat-o pe gălăţeanca Ştefana Lazăr să-şi ia viaţa: pe lângă neplata salariului, jigniri şi acuzaţii de furt

Ce a determinat-o pe gălăţeanca Ştefana Lazăr să-şi ia viaţa: pe lângă neplata salariului, jigniri şi acuzaţii de furt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Femeia nu primise de două luni salariul şi avea nevoie de bani pentru tratamentul fiicei sale, prescris de medici în urma unui transplant renal


O gălăţeancă, în vârstă de 48 de ani, a decis să îşi pună capăt zilelor, pentru că nu a primit salariul de mai bine de două luni. Femeia, Ştefana Lazăr, s-a sinucis chiar la locul de muncă, în căminul LSG, miercuri (18 martie) după-amiază. Trupul ei a fost găsit de soţul care intrase în panică că femeia nu a ajuns acasă. Bărbatul, Sorin Lazăr, s-a speriat pentru că o văzuse foarte des pe soţia sa plângând, motivul fiind lipsa banilor. Frământările Ştefanei Lazăr erau întemeiate: avea nevoie de bani pentru ca fiica ei, în vârstă de 22 de ani, să îşi poată urma tratamentul prescris de medici în urma unui transplant renal. Lunar, familia Lazăr plătea câte 500 de lei pentru acest tratament, în condiţiile în care cei doi soţi câştigau împreună 1.500 de lei, din care 800 de lei reprezenta pensia de boală a soţului.

În aceste condiţii, Ştefana Lazăr a solicitat de nenumărate ori salariul la conducerea firmei Intensiv SRL la care lucra. De fiecare dată însă primea mesaje pe telefon, în care i se promitea că va primi salariul în ziua următoare. Din aceste motive, femeia a intrat într-o depresie chiar sub ochii celor dragi, care au încercat mereu să o încurajeze.

„Nu am vrut să o mai las să meargă la serviciu. Cu o seară înainte am stat de vorbă şi prin altcineva, o prietenă a patroanei, şi i-a promis că îi dă salariul în avans pentru două luni. I-a trimis mesaj a doua zi că într-o zi-două îi trimite salariul, ceea ce a dus la o depresie. M-a sunat la ora 12,00 să îmi spună că a primit mesaj şi de la ora 14,00 nu mi-a mai răspuns la telefon. La 15,10 trebuia să ajungă acasă şi nu a venit. Am intrat în panică, am dat telefon la recepţie, la căminul la care lucra. Am ajuns la cămin şi am verificat toate camerele. Am găsit-o într-o cameră, legată de chiuvetă”, ne-a povestit Sorin Lazăr.

Bărbatul ne-a spus că soţia sa plângea foarte des şi că a lăsat chiar şi un bilet prin care îşi lua adio. „A scris un bilet prin care ne-a spus că este decizia ei şi că ne iubeşte pe toţi”, susţine bărbatul.

Jigniri şi acuzaţii de furt

Se pare însă că nu doar problemele cu banii au dus la gestul extrem. Femeia trăia într-o teroare permanentă la muncă, fiind jignită în repetate rânduri.

„Doi ani de zile am fost tracasate, jignite. Am fost preluate de la Universitate, 24 de femei am fost preluate, iar dânsa, ca patroană, nu ne dădea salariile la timp, nu ne dădea bonurile la timp. Ne jignea tot timpul, nu ne aducea materiale. Eu am ieşit anticipat la pensie obligată de dânsa. M-a sunat de multe ori să se plângă că nu le-a dat materiale, saci şi hârtie igienică, şi mă întreba ce să facă. Mai era şi acuzată că fură din materiale”, ne-a povestit Constanţa Constandache, fostă colegă cu Ştefana Lazăr.

Directoarea firmei Intensiv SRL nu a putut fi contactată. Ea a fost sunată atât de familie, cât şi de jurnalişti, dar nu a răspuns la telefon. Nu este prima dată când gălăţenii spun că firma nu îşi respectă salariaţii. În 2013, o altă gălăţeancă acuza că fiica ei nu şi-a primit banii pe concediul medical. Nici la acea vreme, directoarea firmei nu a putut fi contactată.


CITEŞTE ŞI: Un angajator de negăsit / Concediu medical neplătit unei angajate cu probleme depresive

Citit 11002 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.