Campania VL "Cum scoatem Galaţiul din iarnă"/ DEZASTRU PE SPAŢIILE VERZI din spatele Şcolii 13
Foto: Foto Florin Răvdan

Campania VL "Cum scoatem Galaţiul din iarnă"/ DEZASTRU PE SPAŢIILE VERZI din spatele Şcolii 13
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuitorii din zona Şcolii 13, din Ţiglina II, ne-au sesizat că, în urma precipitaţiilor căzute în această iarnă, a indolenţei autorităţilor, dar şi a nepăsării manifestate de alţi oameni, aproape tot spaţiul verde din cartier s-a transformat în mocirlă şi container improvizat.

Pe unde vara iarba atinge chiar şi 30 de centimetri înălţime, acum este doar noroi, urme adânci de pneuri, de bocanci şi resturi menajere aruncate la voia întâmplării. "E dezastru aici, în zonă. Dacă vrei să scurtezi drumul până în staţie, câteodată trebuie să ieşi cu cizme de cauciuc în picioare. Altfel rişti să te afunzi în noroi până la genunchi şi să îţi murdăreşti pantalonii în ultimul hal. Iar de gunoaie, ce să mai zicem? Poate nici Ecosal nu face treabă bună, dar şi oamenii sunt nesimţiţi. Avem pubele şi containere, hai să aruncăm acolo. Trebuie să ne civilizăm!", spune Eugen Bica, un pensionar în vârstă de 74 de ani.

Într-o zonă în care se află şi o secţie a Spitalului de Copii „Sf. Ioan” ne-am aştepta ca autorităţile să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător, însă acest lucru nu se întâmplă. În preajma Şcolii Nr. 13, aleile de pământ s-au transformat în drumuri de noroi, iar lipsa parcărilor îi face pe şoferi să îşi lase maşinile la voia întâmplării, pe locurile unde ar trebui să crească iarba. "O dată la 4 ani ni se promit vrute şi nevrute. Deja suntem obişnuiţi cu asta. Ce putem să facem? Aşteptăm vara, să fie terenul uscat. Deşi, chiar şi atunci, când plouă, stăm cu bălţile câte o săptămână!", mai spune Eugen Bica.


CITEŞTE ŞI: Unde se PLANTEAZĂ flori şi copaci primăvara asta (FOTO)

Citit 1229 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.