Va fi permis sau nu FUMATUL în locurile publice?
Foto: Deputaţii au votul final

Va fi permis sau nu FUMATUL în locurile publice?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Propunerea legislativă semnată de 22 de parlamentari, prin care se interzice total fumatul în spaţiile publice, a fost adoptată de plenul Senatului, legea urmând să ajungă la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Modificarea legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a primit 86 de voturi „pentru”, 30 de voturi „împotrivă” şi opt abţineri.

Propunerea legislativă a mai fost pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 18 februarie, când, la propunerea senatorului Dumitru Pelican, actul normativ a fost retrimis la Comisia pentru sănătate pentru a fi modificat, în sensul reglementării posibilităţii ca în instituţiile publice să poată fi amenajate totuşi, nişte spaţii speciale pentru fumat.

„Dacă stai zece ore în această instituţie, sunt zile când am stat şi 12, sunt zile în care am stat foarte puţin, unde să fumez? Chiar nu pot să am un loc amenajat într-o instituţie publică, unui mic, să fumez o ţigară, pentru că atunci când devii dependent de tutun, e tot un fel de drog. Nu poţi să omori un om cu această lege. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!”, argumenta conservatorul, care este fumător.

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.


CITEŞTE ŞI: Persoanele cu HANDICAP, SCUTITE de plata IMPOZITULUI pentru orice venit

Citit 712 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Martie 2015 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.