Puteţi CERE Primăriei TICHETE CADOU de Paşti
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Puteţi CERE Primăriei TICHETE CADOU de Paşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, 31 martie, Primăria municipiului Galaţi primeşte cereri pentru tichetele cadou de Paşti, destinate persoanele cu nevoi speciale.  Pot beneficia de tichetele sociale în valoare de 100 de lei persoanele cu un venit mediu net lunar sub 700 lei, care nu deţin bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului social conform Legii 416/2001: pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare; familii cu mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ; familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acesteia, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale; persoanele cu handicap gradele I, II, III.

Solicitările se pot depune, până pe 7 aprilie, la cele trei puncte de lucru ale Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei: sediul Serviciului de Asistenţă Socială de pe strada Fraternităţii, nr. 1 (fostul BRD), la biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, de pe strada Saturn, la Asociaţia filantropică „Sf. Antonie cel Mare”, situată pe Bulevardul Dunărea, nr. 70.

Pe lângă cerere, mai este nevoie de următoarele acte: actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei acestuia, acte doveditoare privind situaţia materială a solicitantului (cupon pensie, alocaţie, indemnizaţie, venit minim garantat, adeverinţă de salariu), acte medicale actualizate care să dovedească starea precară de sănătate a solicitantului (certificat medical, bilet de ieşire din spital, certificat de handicap / invaliditate).

Programul de lucru cu publicul este zilnic, de luni până vineri, între orele 8,30 şi 15,00.


 

Citit 2213 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.