PREŢUL APEI RECI va continua să ne usture la buzunare

PREŢUL APEI RECI va continua să ne usture la buzunare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preţul impus de Apă Canal pentru apa potabilă livrată gălăţenilor ar putea fi majorat, an de an, din cauza costurilor pe care operatorul le suportă pentru consumul de energie. Gelu Stan, directorul general al Apă Canal, a declarat, ieri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că societatea pe care o conduce intenţionează să achiziţioneze, cu bani europeni, două mori eoliene, de câte 3,5 megawaţi, astfel încât, potrivit acestuia, în următorii zece ani de la utilizarea acestora, societatea să menţină "preţul constant la energie".

"La Galaţi, apa este peste media pe ţară, din punct de vedere al consumului energetic şi acest lucru este motivat de următorul aspect: apa se constituie din două puncte de colectare - Dunărea şi apa de aducţiune. Cea din urmă se aduce de la circa 70-80 de kilometri şi este pompată de patru ori, motiv pentru care consumul de energie electrică este foarte mare şi se reflectă în preţul apei", a afirmat directorul Apă Canal.

Gălăţenii plătesc 4,36 de lei pentru metrul cub de apă rece şi 2,53 de lei pentru canalizare, în timp ce brăilenii achită 4,29 de lei pentru metrul cub de apă rece şi 2,57 de lei pentru canalizare. "La tariful de apă potabilă, Galaţiul este la egalitate cu Brăila, în jurul locurilor 9-10, iar la produs total, apă şi apă uzată, suntem undeva pe locul 17-18 în ţară", a mai spus Gelu Stan.


 

Citit 2633 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2015 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.