În Galaţi, ca-n Evul Mediu: Duş cu apă rece şi frig, în internatul de la Pedagogic

În Galaţi, ca-n Evul Mediu: Duş cu apă rece şi frig, în internatul de la Pedagogic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Dacă nu se rezolvă problema, vom închide căminul, nimeni nu va mai vrea să stea aici în aceste condiţii", spune directoarea Andra Ionescu


Elevii cazaţi în internatul Colegiului Naţional "C. Negri" au o lună de când se spală cu apă rece şi stau în frig. Părinţi ai copiilor de la alte licee, care sunt cazaţi aici, ne-au sunat să se plângă de acest lucru, la redacţie.

Directoarea colegiului, Andra Ionescu, ne expune pe scurt situaţia: "Suntem racordaţi la Electrocentrale şi nu ni se livrează agent termic. Degeaba am reabilitat punctul termic, dacă nu ni se dă căldură. E foarte greu pentru elevi să se tot spele cu apă rece. Acasă mai pui o cratiţă pe aragaz şi încălzeşti apă. Aici n-au cum să facă asta. Am primit şi vizita celor de la Sanepid, care ne-au lăsat recomandări scrise şi ne-au somat să rezolvăm problema. Am trimis şi eu adresă la Primărie, pentru că nu dispunem noi de fonduri, ca să putem rezolva problema. Mi-e teamă că, dacă nu se va rezolva problema, din toamnă vom închide căminul. N-o să vrea să mai stea nimeni în asemenea condiţii", spune directoarea de la "C. Negri".

De la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ema Turcu, am aflat: "Sunt şi alte unităţi de învăţământ care au cantine şi internate şi care sunt în aceeaşi situaţie. La Pedagogic, se vor rezolva cu prioritate problemele legate de cantină şi cabinetul medical. Pentru internat, se caută soluţii. Vom încerca să găsim fonduri pentru achiziţionarea de boilere pentru toate unităţile de învăţământ care au cantine şi internate", spune Ema Turcu.


CITEŞTE ŞI: Viaţă ca în Evul Mediu într-un Galaţi ce ar trebui să fie MODERN! O familie cu şase copii locuieşte în CONDIŢII DE GROAZĂ (FOTO)

Citit 1376 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.