Vineri dimineaţă se dau biletele de tratament

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Judeţeană de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale (CJPAS) va distribui, la sediul său din Strada Ştiinţei numărul 97, biletele de tratament aferente trimestrului III al anului în curs. Distribuirea se va face vineri dimineaţă, 12 iunie, începând cu ora 6.00. La casa locală Tecuci, biletele se vor repartiza la aceeaşi oră. 

Potrivit directorului coordonator al CJPAS, Neculai Zburlea, se păstrează regula „primul venit, primul servit”, doar că în acest an listele cu înscrişi vor fi întocmite de angajaţii Casei, nu de pensionarii care aşteptă în faţa clădirii, ca până acum. Astfel se va încerca evitarea îmbulzelii şi a situaţiilor tensionate.

„Vom avea apă şi pavilioane şi sperăm ca până în jurul orei 9.00, când începe căldura, să terminăm”, a declarat directorul Zburlea. Cei interesaţi pot merge la sediul Casei şi se pot înscrie pe listele respective.

Per total, Casa a primit în această tranşă 1.876 de bilete, care vor ajunge atât la  gălăţeni, cât şi la tecuceni. Dintre ele, 994 vor merge către pensionari, iar 882  către celelalte categorii de  asiguraţii ai  Casei.   

„Suntem la 66 la sută faţă de anul trecut la numărul de bilete pentru pensionari şi la 70 la sută la cel pentru asiguraţi. Deci vorbim despre o diminuare cu 34, respectiv cu 30 la sută”, a precizat directorul CJPAS.

Cele mai multe bilete pentru pensionari sunt destinate tratării  afecţiunilor reumatismale (569). Printre altele, 36 de pensionari vor pleca să îşi trateze bolile digestive, iar 2 gălăţeni se vor trata, în staţiune, de nevroză. Potrivit graficul CJPAS, de 426 de bilete vor beneficia  pensionarii gălăţeni, iar de 120 cei din Tecuci.

Şi în cazul asiguraţilor, cele mai multe bilete se eliberează pentru tratamentul afecţiunilor reumatismale (488). În acest semestru, 124 de bilete vor fi distribuite gratuit beneficiarilor, potrivit criteriilor reglementate de legile în vigoare.

Calendarul plecărilor este următorul: 3 iulie, 21 iulie, 8 şi 26 august şi 13 septembrie.

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.