SFATURI PENTRU PARINŢI - Ce trebuie să faci pentru confortul bebeluşului în avion

SFATURI PENTRU PARINŢI - Ce trebuie să faci pentru confortul bebeluşului în avion
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Călătoria bebeluşului cu avionul nu se poate face oricum şi oricând. Sfatul medicilor este să aşteptaţi ca micuţul să împlinească două-trei luni pentru a putea zbura cu avionul. La această vârstă sistemul lor imunitar este suficient de dezvoltat pentru a face faţă germenilor şi altor pericole pentru sănătatea lor prezente în avion. Iată câteva sfaturi pentru confortul bebeluşului în timpul zborului: rezervă locurile din timp, pentru că bebeluşii nu au voie să stea pe locurile de lângă ieşirile de urgenţă.

De asemenea, întreabă atunci când rezervi biletele dacă ai opţiunea de pre-boarding (îmbarcare prioritară, înaintea celorlalţi). Ia cu tine căruciorul copilului şi foloseşte-l până în ultimul moment. Acesta îţi oferă mobilitate şi te ajută cu deplasarea mai uşoară a bebeluşului. În plus, poate căra şi anumite bagaje, iar cel mic poate dormi confortabil în el. Copiii sub doi ani pot sta în braţele tale în timpul zborului, însă mulţi părinţi preferă să rezerve loc separat şi să aducă şi un scaun de maşină pe care să-l monteze, pentru mai multă siguranţă. Asigură-te înainte că scaunul este aprobat de compania aeriana. De obicei, companiile oferă reducere de 50 la sută pentru locurile de bebeluş.

Ia în considerare ideea de a zbura pe timpul nopţii, pentru că, cel mai probabil, bebeluşul va dormi în cea mai mare parte a zborului. Ia-i micuţului păturica favorită cu care doarme şi cât mai multe lucruri familiare, pentru a se simţi cât mai „ca acasă” şi să nu resimtă foarte tare schimbările prin care trece.

Pentru a evita durerile de urechi cauzate de schimbările de presiune a aerului din avion, alăptează-l în acele momente sau dă-i o suzetă. Nu în ultimul rând, e bine să iei cu tine o geantă de mână specială cu lucrurile pentru copil care te însoţească în avion: scutece, saci de plastic pentru depozitarea scutecelor şi hăinuţelor murdare, cât mai multe jucării care să-i distragă atenţia de la tot ce e în jur, haine de schimb, biberon cu lapte gata preparat, şervetele umede dezinfectante pentru că nu vei avea prea multă libertate de mişcare şi nu vei putea spăla copilul de cate ori vei dori, de aceea este important să ai cu tine astfel de şerveţele practice, care curăţă eficient şi delicat pielea bebeluşului.

Citit 1110 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.