"A crăpat casa de la cutremur!" - Doi bătrâni riscă să le cadă tavanul în cap

"A crăpat casa de la cutremur!" - Doi bătrâni riscă să le cadă tavanul în cap
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Faceţi cunoştinţă cu familia Vechiu. Cu Marin şi Veta, mai exact. El are 70 de ani, iar ea 76, locuiesc în casa de pe strada Universităţii, numărul 13, din 1997. Soţii Vechiu au cumpărat casa acum cinci ani, după ce până atunci au stat cu chirie, au asigurat-o şi acum... se lovesc de refuzul asiguratorilor de a le da banii.

"Necazurile au început la cutremur..." 

Pe 22 noiembrie 2014, în jurul orei 21,00, Galaţiul a fost lovit de un cutremur destul de puternic, cu o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter. Geamurile multor clădiri din oraş au cedat, iar pereţii unora s-au umplut de crăpături. Este şi cazul casei soţilor Vechiu. Imobilul a suferit atunci mai multe daune, din spusele bătrânii. "S-a crăpat tavanul, s-au crăpat şi pereţii, ne curge apă prin plafon în camere la fiecare ploaie. Nu mai ştim unde şi la cine să apelăm. Avem asigurare de 20.000 de euro pentru clădire şi de 2.000 de euro pentru ce e înăuntru, dar degeaba. Nici nu ne bagă în seamă firma de asigurări, că cică nu de la cutremur ni se întâmplă", povesteşte Marin Vechiu.

Am fost în casa celor doi şi am văzut că ambele camere sunt într-un stadiu avansat de degradare. Pereţii sunt plini de găuri şi igrasie, semn că apa s-a scurs prin ei, în timp ce la îmbinarea cu podeaua sunt plini de mucegai. Nici duşumeaua nu a scăpat, lemnul fiind umflat de la apa care a ajuns pe el.

"Suntem bătrâni, nu mai avem acum bani să ne renovăm casa. Dar dacă tot am făcut asigurare, de ce nu ni se dau banii? Noi spunem că e de la cutremur, pentru că înainte nu am avut astfel de probleme. Zona e liniştită, nu trec maşini de mare tonaj pe aici. Deci nu avea de la ce altceva să fie. Asiguratorii spun că nu e aşa, că e clădirea veche. Noi ce facem?", ne spune şi Veta Vechiu.

Întrebaşi despre acest caz, reprezentanţii firmei de asigurări s-au abţinut de la comentarii.

Foto Florin Răvdan

Citit 1936 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.