Legea VENITURILOR SUPLIMENTARE ale medicilor a fost aprobată

Legea VENITURILOR SUPLIMENTARE ale medicilor a fost aprobată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Camera Superioară a Parlamentului României a aprobat proiectul de lege privind creşterea veniturilor medicilor. Doctorii vor avea posibilitatea să desfăşoare activitate privată în spitalele de stat, după încheierea orelor de program.

Profesorul Dorel Săndesc, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a explicat pentru presa centrală că proiectul de lege vizează întreg personalul medical din spitalele publice şi nu este nicidecum o măsură împotriva sistemului privat. „Aceste măsuri au ca beneficiar nu doar o categorie limitată de personal medical, ci de prevederile acestei legi va beneficia întregul personal medical din unităţile sanitare publice, din spitalele publice. Prin activităţile prevăzute de această lege, fondul de dezvoltare al spitalului va beneficia de surse suplimentare financiare, iar în lege se prevede în mod explicit că aceste resurse financiare pot fi utilizate exclusiv pentru creşterea veniturilor personalului medical al spitalelor respective”, a explicat oficialul, citat de adevărul.ro.

Concret, medicii care vor dori să desfăşoare activitate privată în spital vor intra în relaţie contractuală cu spitalul pentru că vor utiliza sala de operaţie, iar pacientul va fi cel care va achita medicului şi echipei sale taxa pentru actul medical propriu-zis. Cele care vor stabili sumele, care vor fi diferenţiate, în funcţie de serviciile medicale care sunt asigurate, vor fi Consiliile de Administraţie din spitale.

„Va fi o anume taxă dacă medicul respectiv face doar o consultaţie în afara programului de lucru şi o altă taxă pentru o intervenţie chirurgicală. Pentru a preveni faptul ca aceşti medici care sunt foarte căutaţi să aibă relaţii exclusiv pe bază de cerere expresă de onorariu, în HG, în norme, se va prevedea ca 40-50 la sută să fie în afara contractelor de tip onorariu, să fie acordată tuturor pacienţilor care se internează în spital. Un medic care activează într-un spital mare, în care densitatea de medici este mai mare, competiţia fiind mare, nu este solicitat, va putea să îşi ofere serviciile în spitale din zonă”, a declarat Dorel Săndesc.

Privind veniturile în domeniul Sănătăţii, plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 10 iunie, ordonanța de urgență 70/2014 privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar, inclusiv unitățile medico-sociale și din sistemul public de asistență socială, în anul 2015. CITEŞTE AICI cu cât a fost majorat salariul de bază în acest caz -->> http://www.viata-libera.ro/societate/67571-se-majoreaza-salariile-personalului-din-sistemul-public-sanitar

Citit 1494 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.