Notificarea chiriaşilor Primăriei care au grădini în Micro 39 merge lent. O singură persoană a fost AMENDATĂ pentru construcţie ilegală

Notificarea chiriaşilor Primăriei care au grădini în Micro 39 merge lent. O singură persoană a fost AMENDATĂ pentru construcţie ilegală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Chiar dacă nu s-a terminat procesul de notificare a gălăţenilor care şi-au ridicat construcţii pe terenurile închiriate cu destinaţia grădini în Micro 39, pe drumul de centură, potrivit Poliţiei Locale, există deja semnale că unii dintre chiriaşi au început desfiinţarea solariilor şi a magaziilor.

Din cele 40 de persoane care trebuie notificate să intre în legalitate, doar pentru 25 de persoane s-a dispus până acum desfiinţarea şi aducerea terenului la starea iniţială şi o singură persoană a fost sancţionată pentru că a construit fără autorizaţie de construcţie. „Alte trei persoane au fost notificate pentru a se prezenta la sediul Poliţiei Locale Galaţi, iar restul celor care deţin parcele în zonă sunt în curs de identificare. Menţionăm că, în luna mai, numitul T.N., a fost sancţionat contravenţional. Cel în cauză, pentru executare împrejmuiri şi construirea unor anexe fără autorizaţie, a primit o amendă în sumă de 1.000 lei”, arată o informare a Poliţiei Locale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu, motivul pentru care acesta a fost singurul amendat până acum este vechimea construcţiei. Aceasta datează din ultimii trei ani, în cazul celorlalţi construcţiile au depăşit perioada de trei ani, iar fapta s-a prescris.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a mai subliniat că identificarea persoanelor care folosesc celelalte parcele rămase neverificate sunt greu de găsit, întrucât nu locuiesc în zonă, şi din acest motiv procedura de notificare se desfăşoară greoi.

„De precizat că, după aceste acţiuni de control şi întocmirea proceselor verbale, poliţiştii locali vor mai efectua o verificare în teren pentru a constata dacă s-au respectat măsurile date. În cazul nerespectării măsurilor şi termenelor dispuse se vor înainta Primăriei Municipiului Galaţi documentele întocmite în vederea desfiinţării acestor construcţii pe cale administrativă şi pe cheltuiala chiriaşilor, în conformitate cu prevederile art. 33, alin. (1) şi (2) din Legea 50 / 1991”, mai arată informarea Poliţiei Locale.

Nu mai puţin de 200 de gălăţeni au închiriat teren de la Primărie, pe Drumul de Centură, în zona cuprinsă între Lukoil, Talcioc şi Galgros. Numai că, chiar dacă, în conformitate cu contractele de închiriere, le-a fost dat în folosinţă terenul cu destinaţia de grădini, potrivit Primăriei, unii dintre aceştia şi-au construit ilegal, fără autorizaţie de construire, magazii, solarii, grupuri sanitare, dar şi-au improvizat şi locuinţe.

Citit 1614 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iulie 2015 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.