CANICULĂ LA GALAŢI: Nouă persoane au leşinat pe stradă

CANICULĂ LA GALAŢI: Nouă persoane au leşinat pe stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 17 gălăţeni au leşinat din cauza caniculei şi au avut nevoie de ajutor medical, în cursul zilei de miercuri, 8 iulie. Opt dintre aceste persoane şi-au pierdut cunoştinţa în locuri publice. În total, în cea de-a treia zi a săptămânii, Ambulanţa a intervenit în 191 de cazuri de urgenţe medicale.

"Cinci pacienţi au suferit accidente vasculare cerebrale, trei au avut crize de epilepsie şi şapte au fost diagnosticaţi cu hipertensiune arterială", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

În zilele caniculare, nu staţi la soare între orele 11,00 - 18,00. Dacă totuşi ieşiţi afară în acest interval de timp, purtaţi haine lejere, deschise la culoare şi făcute din materiale textile naturale. Protejaţi-vă capul cu şapcă sau cu o pălărie şi nu beţi alcool, cafea sau ceaiuri diuretice. În schimb, beţi suficientă apă, la intervale regulate de timp. Copiii, bătrânii şi persoanele care desfăşoară activităţi în bătaia soarelui sunt cei mai afectaţi de valurile de caniculă.

Citit 840 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2015 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.