Pentru prevenirea violenţei - Jandarmii răspund întrebărilor copiilor

Pentru prevenirea violenţei - Jandarmii răspund întrebărilor copiilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jandarmii gălăţeni s-au întâlnit cu copiii aflaţi la activităţi extraşcolare în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale – Agenţia de Servicii Sociale Comunitare „Alternativa” Galaţi.

Astfel, copiii s-au putut familiariza cu activităţile desfăşurate de jandarmerie şi au primit explicaţii, pe înţelesul lor, ce pot face în situaţia în care sunt agresaţi, fizic sau verbal, sunt ameninţaţi sau cineva încearcă să abuzeze de inocenţa lor.

Pe lângă explicaţii, jandarmii au fost nevoiţi să răspunde şi la întrebările micuţilor care erau interesaţi de motivul pentru care o persoană, copil sau adult, poate „primi amendă”, despre ce se poate întâmpla dacă nu se respectă normele de conduită civică sau „de ce jandarmii nu arestează mai mulţi oameni răi?”. „Pentru fiecare întrebare adresată, copiii au fost lămuriţi, aşa fel încât, la finalul activităţii, la întrebarea jandarmilor despre ce au reţinut din discuţia avută, copiii au răspuns: „Nu trebuie să ne batem, trebuie să ascultăm părinţii şi profesorii, nu trebuie să vorbim cu persoane străine, nu trebuie să plecăm cu persoane străine, să cerem ajutorul la un jandarm sau poliţist dacă avem probleme, să nu sunăm fără motiv la 112, să cedăm locul persoanelor în vârstă în autobuz, să fim cuminţi, să citim mult””, ne-a explicat plt maj. Cătălin Mircea Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Acţiunea se încadrează într-o serie de manifestări  privind prevenirea violenţei în rândul tinerilor, iar jandarmii gălăţeni vor mai participa şi la alte întâlniri cu tineretul gălăţean.

Citit 739 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2015 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.