Statistici ÎNGRIJORĂTOARE! Din ce în ce mai puţini copii îşi cunosc drepturile

Statistici ÎNGRIJORĂTOARE! Din ce în ce mai puţini copii îşi cunosc drepturile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) organizează, în perioada 19-26 noiembrie, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Drepturilor Copilului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, care se sărbătoreşte în fiecare an la data de 20 noiembrie.

Peste 4.000 de copii vulnerabili, cărora li se adaugă cei aproximativ 1.500 de anul acesta, s-au bucurat în decursul ediţiilor precedente de acces la cultură, educaţie şi au readus pe scena publică drepturile copilului. Scopul festivalului este sensibilizarea opiniei publice asupra responsabilităţilor care le revin tuturor membrilor societăţii civile româneşti în ceea ce priveşte respectarea, promovarea şi protecţia drepturilor copilului.

Un studiu studiu sociologic la nivel naţional realizat, de către organizaţia Salvaţi Copiii, în şcolile din România a scos la iveală o situaţie tristă şi îngrijorătoare, totodată. Nivelul actual de cunoaştere a drepturilor copilului în rândul elevilor a scăzut constant, faţă de anul 2006. Astfel, dacă în 2006, aproximativ 86 la sută dintre elevi menţionaseră trei drepturi ale copiilor, în 2013 procentul a fost de numai 72 la sută. Şi în ceea ce priveşte proporţia celor care nu au numit niciun drept se constată o creştere îngrijorătoare, de la aproape 7 la sută în 2006, la 16 la sută în 2013.

Citit 1155 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.