Dispozitive MEDICALE în valoare de 14.000 de euro, DONATE de Clubul Lions Spitalului Judeţean

Dispozitive MEDICALE în valoare de 14.000 de euro, DONATE de Clubul Lions Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clubul Lions din Bordeaux a făcut, ieri, o donaţie în valoare de aproximativ 14.000 de euro către trei secţii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Donaţia constă în mai multe dispozitive medicale, destinate secţiilor Oncologie, Chirurgie vasculară şi Chirurgie I.

"Clubul Lions din Bordeaux a donat proteze externe pentru sân şi ciorapi elastici folosiţi pentru prevenirea bolii tromboembolice. Protezele externe sunt utile pentru femeile care suferă intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorilor maligne mamare. Câteva dintre aceste proteze sunt încorporate în sutiene", a precizat dr. Gica Chebac, membru fondator Lions Galaţi.

Deşi astfel de dispozitive sunt decontate, din 2015, şi pe baza contractului pe care Spitalul Judeţean îl are încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, un astfel de ajutor este oricând binevenit, spun medicii din spital. "Ciorapii elastici sunt folosiţi încă din momentul în care boala varicoasă este diagnosticată. Boala varicoasă este o dilataţie permanentă a venelor, mai ales a celor de la picioare, întâlnită destul de des. Din acest motiv, dispozitivele primite ne vor fi de un real folos", a apreciat dr. Dan Mocanu, şeful secţiei Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean.

Citit 1309 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2015 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.